Συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική σε σχέση με την εξάπλωση του ιού, με συνέπεια αυτή τη φορά να «χτυπά» και τις μικρότερες ηλικίες, καθώς όπως διαπιστώνεται 1 στα 8 κρούσματα των τελευταίων ημερών εντοπίστηκε σε ηλικίες κάτω των 17 ετών. Κρούσματα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον σε 400 σχολεία.

Χτυπάει και τα παιδιά ο ιός - Αύξηση 11% των κρουσμάτων στα παιδιά έως 17 ετών

Τα κρούσματα κοροναϊού στα παιδιά που έφθασαν τις τελευταίες 4 εβδομάδες στα 2000 με τα μισά να έχουν εντοπιστεί μόνο μέσα στον Φεβρουάριο. Μια στις 8 μολύνσεις εντοπίζεται πλέον σε παιδιά έως 17 ετών. Τα κρούσματα στην ηλικιακή αυτή ομάδα αυξήθηκαν σε ποσοστό 11%, ενώ παράλληλα μελέτες αναδεικνύουν το σημαντικό στοιχείο πως η βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται ευκολότερα μεταξύ των παιδιών.

Μετά την επανεκκίνηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 11 Ιανουάριου και μετά την πρόσφατη μερική επανεκκίνηση της δευτεροβάθμιας έχουν καταγραφεί κρούσματα σε περίπου 400 σχολεία της επικράτειας. Παράλληλα, μεγάλη είναι η αγωνία στα σχολεία για την «επόμενη ημέρα». Το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς έχει αντικατασταθεί με την τηλεκπαίδευση, ενώ όσοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές το λιγότερο που περιμένουν είναι η σταθερότητα στο πρόγραμμα τους χωρίς αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής.

Η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για όλα τα σχολεία στην Αττική ήταν πλέον μονόδρομος για να μπει φρένο στον εφιάλτη της διασποράς του κοροναϊού σε παιδιά.

Δείτε το σχετικό βίντεο: