Νέα συνεκπαίδευση με τη μορφή PASSEX (Passing Exercise) μεταξύ μονάδας επιφανείας του Πολεμικού μας Ναυτικού και μονάδων της Συμμαχικής Ναυτικής Δυνάμεως SNMG 2 (Standing NATO Maritime Group 2) πραγματοποιήθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα από ελληνικής πλευράς συμμετείχε στη συνεκπαίδευση η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από πλευράς της ΝΑΤΟϊκής SNMG 2 η ισπανική φρεγάτα “Cristobal Colon”, η τουρκική TGS “Gaziantep”, καθώς και η ελληνική φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ».



Αξίζει να σημειωθεί ότι η φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» συμμετέχει στη δύναμη SNMG 2 από την 5η Φεβρουαρίου έως και τη 10η Μαρτίου 2021, ενώ η προηγούμενη συνεκπαίδευση των ίδιων ακριβώς πλοίων στην ίδια περιοχή είχε πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου, δηλαδή ακριβώς την προηγούμενη ημέρα πριν ενταχθεί η Φ/Γ «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» στη Συμμαχική δύναμη.

«Κατά τη διάρκεια του PASSEX εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών και αντιαεροπορικού πολέμου» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ και προστίθεται: «Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε Συμμαχικό πλαίσιο».