Νύχτα τρόμου έζησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου νοσηλεύτρια στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο όταν δέχτηκε επίθεση από ληστή, ήρθε στα χέρια μαζί του και τελικά κατάφερε να τον διώξει. Η γυναίκα, ελαφρά τραυματισμένη και σε κατάσταση σοκ, περιέγραψε τα όσα βίωσε την ώρα που περίμενε να τελειώσει η βάρδιά της στο πιο απομακρυσμένο σημείο του ψυχιατρικού νοσοκομείου, όπου βρισκόταν τελείως μόνη της.

«Ήμουν όρθια και περίμενα την κοπέλα που θα ερχόταν να με αλλάξει. Εκείνη τη στιγμή στο κτίριο, που είναι το πιο απομακρυσμένο σε σχέση με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, μπήκε ο -γνωστός σε εμάς που δουλεύουμε στο νοσοκομείο- με το προσωνύμιο “μουγγός”.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν μπορεί να μιλήσει και από ό,τι είχαμε μάθει είχε μπει φυλακή. Μάλλον βγήκε από τη φυλακή και ξεκίνησε πάλι τις “επισκέψεις” του στο νοσοκομείο» δήλωσε στο newsit.gr.
«Με έπιασε από τα χέρια και αρχίσαμε να παλεύουμε. Τελικά κατάφερα να τον απωθήσω μέχρι ένα παράθυρο που βρισκόταν στο δωμάτιο που παλεύαμε. Σκόνταψα κι έπεσα. Αυτός βγήκε έξω από το κτίριο. Εγώ κλειδώθηκα μέσα στο γραφείο. Τελικά αυτός έφυγε», είπε η ίδια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η φύλαξη στο νοσοκομείο είναι ελλιπής καθώς ο χώρος είναι πολύ μεγάλος. «Δεν έχω συνέλθει από αυτήν την περιπέτεια, θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει. Έρχομαι για το μεροκάματο του τρόμου κάθε φορά και δεν ξέρω τι μπορεί να αντιμετωπίσω. Οι φύλακες είναι ελάχιστοι και δεν μπορούν να επιτηρούν όλο το χώρο, γιατί το Δρομοκαΐτειο είναι μεγάλη έκταση και είναι επικίνδυνα τα πράγματα. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα πάθει κάτι κάποιος ασθενής και χρειάστηκε να τον αντιμετωπίσω με ψυχραιμία», σημείωσε η νοσηλεύτρια.

Να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε το ψυχιατρικό νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια του μπλακάουτ εξαιτίας της έκρηξης σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ σημειώθηκε βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, τέθηκε εκτός λειτουργίας το ψυγείο και καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time