Αλλαγές προσώπων στη σύνθεση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας εξετάζει η κυβέρνηση -σε συνεννόηση πάντα με τον επικεφαλής, Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ παράλληλα υπάρχουν εισηγήσεις για επιμερισμό των εργασιών της ούτως ή άλλως πολυπληθούς ομάδας των επιστημόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr εξετάζεται η συμμετοχή επιφανών ιατρών όπου του Γ. Παυλάκη, ερευνητή στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, αλλά και ενός ακόμη από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον. «Είναι αναγκαία η ανανέωση και ενίσχυση της επιτροπής ώστε να επιτευχθεί φυγή προς τα εμπρός» επισημαίνουν στις εισηγήσεις τους στελέχη της υγείας. Κάτι τέτοιο είχε επιτευχθεί για παράδειγμα με τις προ ολίγων μηνών επιλογές των καθηγητών Σίμου Μεταλλίδη από τη Θεσσαλονίκη και Αχιλλέα Γκίκα από την Κρήτη, όπως και του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Αργύρη Μαριόλη, που βοήθησαν σημαντικά την κεντρική διοίκηση να αποκτήσει άμεση γνώση για το πώς γίνεται η διαχείριση της πανδημίας στην περιφέρεια.

Στην παρούσα κρίσιμη φάση, έχουν παρατηρηθεί αρρυθμίες οι οποίες ανεδείχθησαν ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο με τις εισηγήσεις της επιτροπής για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, την απαγόρευση του take away και της λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Μέτρα που είτε αναιρέθηκαν (take away, λαϊκές) είτε προκάλεσαν μεγάλους συνωστισμούς σε παραλίες, ύπαιθρο και super market ( απαγόρευση κυκλοφορίας).