Σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν η ανακρίτρια του Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που ερευνά την υπόθεση της Novartis και η αρμόδια γραμματέας. Ο λόγος είναι ότι το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχαλης Καλογήρου, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στο Covid-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, είχε καταθέσει ενώπιον της κυρία Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση.

Από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές υπεδείχθη στην κυρία Αλεβιζοπούλου όσο και στη γραμματέα όπως και τα μέλη των οικογενειών τους, να τεθούν σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών και μετά την παρέλευση πενθημέρου να υποβληθούν σε τεστ για COVID-19.

Κατά συνέπεια μέχρι τότε «παγώνει» προσωρινά η κύρια ανάκριση για την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis και αναστέλλονται οι καταθέσεις των μαρτύρων που είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη ο Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος έχει διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, είχε έρθει σε επαφή με την ανακρίτρια για τη Novartis.