Αυστηρότερους ελέγχους στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την επόμενη εβδομάδα, προανήγγειλε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος.

Ο κ. Γερακαράκος επισήμανε ότι «οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και αυστηροί, καθώς πολλοί είναι οι πολίτες που κυκλοφορούν χωρίς να στείλουν sms».

Την ίδια στιγμή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να κλείνουν δρόμους και να ελέγχουν όλα τα αυτοκίνητα.

Αναφορικά με την φύλαξη των πανεπιστημίων, σημείωσε πως «η αστυνομία δεν έχει καμία θέση στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γρηγόρη Γερακαράκου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τους αστυνομικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο πρόεδρος ΠΟΑΣΥτόνισε ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται, δεν φαίνονται οι έλεγχοι όμως τα ποσά που καταγράφονται είναι πολύ μεγάλα. Χθες και προχθές, σε όλη τη χώρα, τα πρόστιμα έφτασαν στο 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδε».

«Οι οδηγίες που έχουμε πάρει είναι πιο αυστηρές και θεωρώ ότι από την άλλη εβδομάδα θα αυστηροποιηθούν ακόμα περισσότερο τα μέτρα. Θα υπάρχουν έλεγχοι οι οποίοι θα γίνονται ακαριαία δηλαδή για παράδειγμα ας πούμε ότι είμαστε με το αυτοκίνητο μας στη Ακαδημίας θα κλείνει για πολύ λίγο χρονικό διάστημα ο δρόμος και σε ένα κύκλο που θα είναι οι αστυνομικοί θα ελέγχουν όλα τα οχήματα. Τα συνεργεία είναι όλα έξω όλες τις ώρες. Υπάρχουν σχεδιασμοί σε μέτρα που δεν θα έχουμε ξαναδεί», ανέφερε ο κ. Γερακαράκος.

«Παρατηρείται ότι πολλοί πολίτες δεν στέλνουν πλέον SMS. Επειδή είναι όλος ο κόσμος έξω και κυκλοφορεί βγαινουν έξω χωρίς μηνύματα», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με τη φύλαξη των πανεπιστημίων, επισήμανε: «Η λογική είναι αυτή που επικρατεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ και όταν είμαστε μες την Ευρώπη και λέμε ότι ανήκουμε στην Ευρώπη πρέπει να λύσουμε ένα πρόβλημα και όχι να παίξουμε στην κόκκινη γραμμή ή το λύνουμε ή το επιδεινώνουμε. Είναι ευαίσθητος χώρος με ιδιαιτερότητες πάρα πολλές. Εμείς θεωρούμε ότι η Αστυνομία δεν έχει καμία θέση μέσα στα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια είναι ιδιαίτερος ο χώρος, έχει αυτοδιοίκητο...».