Ο κλάδος των ταξί  αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, λόγω της πανδημίας, δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ (Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) Κώστας Δήμου.

Παράλληλα ο κ.Δήμου σημείωσε πως εάν δεν υπάρξει βοήθεια από την κυβέρνηση δεν θα υπάρξει συνέχεια, ενώ ανέφερε πως η επιστρεπτέα προκαταβολή αφήνει τους μισούς έξω και ζητήθηκε να δοθεί μια οριζόντια επιδότηση.

Σημείωσε μάλιστα πως στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση υπάρχουν χρέη, εφορίες, συντήρηση οχημάτων. Τέλος, ανέφερε πως σε όλη τη χώρα υπάρχουν 30.000 ταξί.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Κώστα Δήμου στα Παραπολιτικά 90,1

 Για την κατάσταση των ταξί στην Αττική σημείωσε ο κ. Δήμου:«Η κατάσταση  που ζούμε είναι πρωτόγνωρη. Προσπαθούμε  με κάθε τρόπο να αναδείξουμε και να μεταφέρουμε την απόγνωση που βιώνουμε προς την κυβέρνηση γιατί δουλειά δεν υπάρχει, μεταφορικό έργο δεν υπάρχει το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι είναι σε μια βοήθεια. Αν δεν υπάρξει βοήθεια δεν θα υπάρξει συνέχεια. 

Η επιστρεπτέα προκαταβολή αφήνει σχεδόν τους μισούς απέξω γιατί σε πολλά σημεία της χώρας, επαρχία, μικρές πόλεις και λοιπά οι άνθρωποι ούτε είχαν εισπράξεις ούτε και έχουν άρα  αυτό που λεει να υπάρχει μια διαφορά στην είσπραξη τουλάχιστον 20% δεν μπορεί να ισχύσει. Στις μεγάλες πόλεις ένας  άνθρωπος δούλευε 10 ώρες το ταξί μόνος του για να πιάσει υποθετικά 1000€, αναγκάζεται σήμερα τις 10 ώρες να τις κανει 15 ώρες και αυτόν δεν τον πιάνει. Προτείναμε να δοθεί μια οριζόντια ενίσχυση σε όσους δεν πήρανε. Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται ότι μπορεί να ικανοποιηθεί. Σύμφωνα με όσα υπολογίζουμε περίπου  οι μισοί να μην έχουν πάρει τίποτα.

Ένας οδηγός που δούλευε 10 ώρες τώρα δουλεύει 15 ώρες  γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, να πάει στο σπίτι του 20€ για τις άμεσες ανάγκες του σπιτιού, δεν μιλούμε  για υποχρεώσεις από εκεί και πέρα, για οφειλές στα ταμεία, στην εφορία, στη συντήρηση του οχήματος.  Τα πράγματα είναι άκρως απελπιστικά».

Αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των επιβαινόντων  στα ταξί ξεκαθάρισε: «Δεν φέρνει κάποια σημαντική μεταβολή. Καταρχήν ήταν ένας παραλογισμός, δύο ανθρωποι που ζούνε μαζί να μην μπορούν να μετακινηθούν μαζί. Οι μετακινήσεις είναι ελάχιστες, καταρχήν κυκλοφορούν ελεύθερα τα ΙΧ για αυτό άλλωστε βλέπουμε και αυτό το χάλι στο δρόμο. Επίσης ερχόμαστε από μια περίοδο τουριστική στην οποία δεν κάναμε τίποτα άρα σήμερα δεν υπάρχει κανένα απόθεμα, καμία δυνατότητα επιβίωσης.

Τα ταξί σε όλη τη χώρα είναι περίπου 30.000. Εμείς εκείνο που λέμε είναι ότι θεωρούμε παράλογο ο μισοί συνάδελφοί μας περίπου να μην μπορούν να πάρουν οικονομική ενίσχυση».