Υπέρ του κλεισίματος των σχολείων τάχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ο κ.Εξαδάκτυλος τόνισε την ανάγκη επιστροφής στην τηλεπαίδευση, ενώ υπογράμμισε πως για την νέα αύξηση των κρουσμάτων δεν ευθύνεται το click away και το άνοιγμα των κομμωτηρίων.

«Ανάγκη η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση»

Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν θα πρέπει, με δεδομένο ότι έχουμε αυτόν τον καινούργιο ιό που μεταδίδεται ταχύτερα, δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού». τόνισε μεταξύ άλλων.

Click away και άνοιγμα κομμωτηρίων δε συνέβαλαν στη διασπορά 

Όπως ανέφερε, στο διάστημα 14/12 με 2/1 το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα «απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας». Αναστη βρετανική μετάλλαξη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως «το αγγλικό στέλεχος είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει παντού. Αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα, θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα, που θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές».

Τέλος, χαρακτήρισε ως αδιανόητο το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται υγειονομικοί, δεδομένου ότι διαχειριζόμαστε τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, όπου αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο για να εμβολιαστούν.