Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών θα εκδώσει την ετυμηγορία του για την υπόθεση της δολοφονίας του

συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα στις 26 Φεβρουαρίου 2021. Ήδη, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ληστείας.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 5ης προς 6ης Δεκεμβρίου 2014 στη πολυκατοικία της οδού Ζακύνθου 3 στη Κυψέλη όπου διέμενε ο 83χρόνος συγγραφέας. Εκείνο το βράδυ, ο 85χρόνος Μένης Κουμανταρέας βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια με φιλικό του πρόσωπο όταν του είπε ότι θα πάει για λίγο στο διαμέρισμα του για να πάρει το χάπι του και θα επιστρέψει.

Οι δύο κατηγορούμενοι, Ρουμανικής καταγωγής, όπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της, είχαν στήσει ενέδρα στον συγγραφέα. Οι δυο τους περίμεναν τον συγγραφέα κρυμμένοι στην είσοδο της πολυκατοικίας του για περισσότερο από πέντε ώρες. Για το τι συνέβη στη συνέχεια οι δύο κατηγορούμενοι έχουν δώσει αντικρουόμενες εκδοχές. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Μένης Κουμανταρέας εντοπίστηκε από ένα φίλο του και ένα συγγενικό του πρόσωπο αργότερα αργία δολοφονημένος στο κρεβάτι του διαμερίσματος του.

Ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου υποστήριξαν πως το ενδεχόμενο να είναι άλλος ή άλλοι οι δράστες, οι οποίοι μπήκαν στο διαμέρισμα αφού αποχώρησαν εκείνοι, βασιζόμενοι στα «ορφανά» δείγματα DNA που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος. Οι δύο Ρουμάνοι κατηγορούμενοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και τεσσάρων ετών. Πλέον, αναμένουν τη νέα κρίση της Δικαιοσύνης στις 26 Φεβρουαρίου.