«Παρέλαση» μαρτύρων για την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis από τον Άρειο Πάγο καθώς ήδη ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου έχουν κληθεί και καταθέσει οι δέκα πολιτικοί, το όνομα των οποίων ενεπλάκη στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, πολύωρες καταθέσεις ενώπιον της κυρίας Αλεβιζοπούλου έχουν δώσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην του υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνος, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Καταθέσεις έχουν δώσει επίσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής και η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου. Το επόμενο διάστημα οι καταθέσεις ενώπιον της κυρίας Αλεβιζοπούλου αναμένεται να συνεχιστούν και με άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, πρώην και νυν, που έχουν προχωρήσει σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του κ. Παπαπγγελόπουλου όπως ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Αθανασίου αλλά και η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, αλλά και πρόσωπα-κλειδιά στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, που γνωρίζουν τι έλαβε χώρα στο παρασκήνιο της εμπλοκής των πολιτικών προσώπων, όπως η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και η πρώην γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Δεδομένο θεωρείται ότι σύντομα θα βρεθεί ενώπιον της κυρίας Αλεβιζοπούλου και ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή ο οποίος, επίσης, έχει προχωρήσει σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου.