Με κορωνοϊό διαγνώστηκαν 20 άτομα, παιδιά και εργαζόμενοι, στον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό του Αγίου Νικολάου, στο Λασίθι της Κρήτης. Ακόμα, από τις εν λόγω επαφές, προέκυψαν 10 ακόμα κρούσματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα τμήματα αρκετών σχολικών μονάδων, ενώ από χθες, ο νομός Λασιθίου τέθηκε στο «κόκκινο» υγειονομικά. Χθες πραγματοποίησαν τεστ covid όλοι όσοι εργάζονται αλλά και όσοι φοιτούν στον εν λόγω σταθμό.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός αντιτάχθηκε στο ότι συλλήβδην ο νομός μπήκε στο κόκκινο. «Κακώς ταλαιπωρείται όλος ο νομός εξαιτίας της υπόθεσης του Αγίου Νικολάου» είπε.

«Για κάποιο λόγο μπήκε ο ιός στον παιδικό» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η δομή έχει 220 παιδιά και 40 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα υποβληθούν σε τεστ covid οι οικογένειες των παιδιών που νόσησαν, ενώ στην πολή θα διεξαχθούν drive through rapid test.

Αναφορικά με τον φόβο των γονέων και το αίτημά τους να μην ανοίξουν τα γυμνάσια της περιοχής, ο κ. Ζερβός ήταν ξεκάθαρος.

«Θα κάνουμε ότι προβλέπουν τα πρωτόκολλα. Η κοινωνία πρέπει να λειτουργήσει».