Συνεχίζεται η βροχερή διάθεση του καιρού το επόμενο διήμερο στα δυτικά και ανατολικά της χώρας.

Από την Τετάρτη φαίνεται να περιορίζονται αισθητά οι βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μαζί με μεγάλα διαστήματα με ήλιο αλλά και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα απολαύσουμε πιο μαλακό καιρό.

Εν αντιθέσει με την κεντρική και βόρεια Ευρώπη που θα επικρατούν πολικές καιρικές συνθήκες, οι χώρες της Μεσογείου θα περάσουν μια περίοδο σχετικής καλοκαιρίας, περίπου το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στα δυτικά και βόρειο-βορειοανατολικά. Στη δυτική Ελλάδα, περιμένουμε βροχές μέτριας έντασης, ίσως να εκδηλωθούν και κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες προς το μεσημέρι, αλλά αυτό το βροχερό σκηνικό θα παραμείνει μέχρι και το βράδυ.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά. Συγκεκριμένα ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και καταιγίδες προβλέπονται από το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, περίπου μέχρι το ύψος της Σάμου και της Ικαρίας. Και εδώ θα παραμείνει βροχερός ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, συνοδεία και σφοδρών ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες διάσπαρτες βροχές στη Μακεδονία και πιο πυκνή συννεφιά στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, και μέτριας έντασης βροχοπτώσεις στις περιοχές αυτές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα με 16 στα βόρεια και δυτικά, 17-18 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και 15-18 στα νησιά του Αιγαίου και 21 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη. Στο ιόνιο 5-6 μποφόρ, στο Αιγαίο 5-7 μποφόρ, θα σαρώσουν οι νοτιάδες όμως το βόρεια και ανατολικά τμήματα, με εντάσεις που θα φτάσουν τα 8-9 ίσως τοπικά οι ριπές των ανέμων να φτάσουν και τα 10 μποφόρ , με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική περιμένουμε μουντό καιρό από το πρωί και τοπικές βροχές μέτριας έντασης. Ο καιρός θα ανοίξει μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 12-16 βαθμούς, με νοτιοδυτικό άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 και το πρωί 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Ωστόσο με το πρώτο φως του ήλιο θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με μεγάλα διαστήματα με ήλιο και τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 9-16 με νοτιά στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.