Ενάμιση μήνα μετά την πρόταση του εισαγγελέα περί ενοχής της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη και το δικαστικό σίριαλ για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στην Κρήτη φαίνεται να μην έχει τέλος.

Για άλλη μια φορά χθες σημειώθηκε εμπλοκή στην ακροαματική διαδικασία καθώς η πολιτική αγωγή ζήτησε να ακυρωθεί η νέα πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε από τους τρεις πραγματογνώμονες που είχε ορίσει το δικαστήριο, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο και ιατροδικαστή, αφού δεν είχαν ενημερωθεί οι τεχνικοί σύμβουλοι και των δύο πλευρών, οι οποίοι έπρεπε να παρίστανται. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπήρξε ένταση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής για το εάν οι πραγματογνώμονες θα είναι από την Κρήτη ή εκτός νησιού, κάτι που ζητούσε η πλευρά της Μελίνας και απέρριψε η έδρα.

Το δικαστήριο ακύρωσε τελικά την πραγματογνωμοσύνη αλλά επαναδιόρισε τους ίδιους πραγματογνώμονες οι οποίοι πλέον πρέπει να συνεννοηθούν με τους τεχνικούς συμβούλους των δύο πλευρών κι έτσι η δίκη διεκόπη για τις 16 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε διακόψει την εκδίκαση της υπόθεσης στις 16 Δεκεμβρίου 2020 μετά την αγόρευση του εισαγγελέα κι ενώ όλοι περίμεναν την έκδοση της απόφασης που θα έριχνε δικαστική αυλαία στον πολυετή αγώνα της οικογένειας Παρασκάκη, διέκοψε εκ νέου. Κι αυτό γιατί η πρόεδρος της έδρας είχε ζητήσει τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης για να βγάλει απόφαση ωστόσο, και στην επανάληψη της διαδικασίας πριν από δύο εβδομάδες, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Ένα αίτημα εξαίρεσης που υποβλήθηκε για τον έναν εκ των πραγματογνωμόνων (τον καρδιολόγο) έφερε νέα διακοπή και αφού ορίστηκε νέος στη θέση του προσδιορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 29 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου υποστηρίζοντας πως έγιναν λανθασμένες ενέργειες που οδήγησαν στο θάνατο της 4χρονης. Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι δεν αποδείχτηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως είπε στην απολογία της η αναισθησιολόγος. Η Μελίνα Παρασκάκη είχε εισαχθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στις 27 Δεκεμβρίου του 2015 προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας για «κρεατάκια». Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης το κοριτσάκι παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να τη διασωληνώνουν και να τη μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ. Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα ΟΝΤΙΜΕ το Σάββατο 30/1