Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Κυριακή (31-01-2021) από νωρίς το απόγευμα στη δυτική, βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα και τη Δευτέρα (01-02-2021) στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Την Κυριακή από νωρίς το απόγευμα θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, πρόσκαιρα η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, και η δυτική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα, εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, από τις πρώτες πρωινές ώρες θα επηρεαστούν η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν στα δυτικά και τη Μακεδονία, από το απόγευμα στη Θράκη, ενώ στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (02-02-2021).

Θυελλώδεις άνεμοι
Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι τη Δευτέρα θα φτάσουν πιθανώς και τα 9 μποφόρ.

Ο καιρός το Σάββατο
Βροχερός θα είναι σήμερα, Σάββατο, ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί, ενώ ο υδράργυρος θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Έτσι, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το μεσημέρι. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία και κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι πολύ τοπικά, πρόσκαιρα και ασθενή. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 4 έως 19, στην Ήπειρο από 7 έως 17, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 8 έως 18, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 10 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 8 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 9 έως 21 βαθμούς. Σημειώνεται ότι στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, oι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται προς στο τέλος του εικοσιτετραώρου.