«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, χθες έκανα μια έρευνα στην Αθήνα τα κενά τα κρεβάτια είναι 60», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Αττική.

«Μπορεί να λέει η κυβέρνηση το 65% των ΜΕΘ είναι γεμάτο και το 35% κενό αλλά το 35% κενό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είναι πολλά τα κρεβάτια είναι 60. Αν υπάρξει έξαρση του ιού για μια εβδομάδα θα γεμίσουνε», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Στην Αττική δεν υπάρχει πίεση μεγάλη στις κλινικές αλλά μπαίνουν βαριά περιστατικά και έχουμε και περιστατικά πια με το μεταλλαγμένο ιό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή γιατί ξέρουμε ότι είναι πιο επιθετικός ο μεταλλαγμένος ιός, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι θα πρέπει να πάρουμε μέτρα γιατί – όπως είπε- «είμαστε εντελώς χαλαροί, εννοώ δηλαδή ότι μας ενοχλούν οι πορείες αλλά δεν μας ενοχλεί το εμπορικό κέντρο στην Αθήνα που γίνεται χαμός».

«Πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή και να διορθώσουμε και τις παθογένειες του συστήματος και στο επίπεδο της πρόληψης με περισσότερα και δωρεάν τεστ, δεν υπάρχουν δωρεάν τεστ, και τις παθογένειες με περισσότερες ΜΕΘ και καλύτερη κλινική νοσηλεία των περιστατικών», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Χθες είχαμε μια κινητοποίηση στον Ερυθρό Σταυρό, συμβολικά κλείσαμε την Κηφισίας αλλά μόλις σήμερα το πρωί διάβασα στο Τύπο ότι μου ασκήθηκε ποινική δίωξη για μια κινητοποίηση που είχαμε κάνει το Σεπτέμβριο στο υπουργείο Υγείας γιατί δεν συνεννοηθήκαμε λέει με το διαμεσολαβητή και βγήκαμε στην Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Τότε θέλω να θυμίσω ότι μας λιάνισε στο ξύλο η Αστυνομία, εγώ τραυματίστηκα, μάλιστα εσωτερικά έγινε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση την Αστυνομία για να διαπιστώσουν αν με τραυμάτισαν από δόλο οι Αστυνομικοί και εγώ ζήτησα την άρση της ποινικής τους δίωξης και διαπιστώνουμε τώρα από την κυβέρνηση ότι είναι η πρώτη δίωξη που μου ασκήθηκε γιατί δεν συνεννοηθήκαμε με τον διαμεσολαβητή και βγήκαμε στην Αριστοτέλους», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν συνεννοηθήκανε με τον διαμεσολαβητή χθες και έκλεισαν την Κηφισίας, ο κ. Γιαννακός απάντησε: «Όχι , πάντα όμως εμείς με την Αστυνομία είμαστε σε μια συνεννόηση. Η Αστυνομία μας βοήθησε, έκλεισε την Κηφισίας, σε απόλυτη συνεννόηση ήμασταν και χθες. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε τον νέο συνδικαλιστικό νόμο. Αντιλαμβανόμαστε πρώτοι από όλους γιατί σεβόμαστε και υπηρετούμε τη δημόσια υγεία και τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο στις κινητοποιήσεις και ανάλογα τον κόσμο που έχουμε καταλαμβάνουμε στο οδόστρωμα το αντίστοιχο μέρος του οδοστρώματος».

«Δεν θα πάμε με 10 ανθρώπους να κλείσουμε την Σταδίου ούτε την Πανεπιστημίου, όταν έχουμε πολύ κόσμο θα το κάνουμε. Η Αριστοτέλους είναι ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, δεν υπάρχει δηλαδή εκεί μποτιλιάρισμα γιατί υπάρχουν αρκετοί δρόμοι που μπορούν τα οχήματα να βρουν διέξοδο αλλά δυστυχώς μου ασκήθηκε δίωξη και πραγματικά είμαι πολύ λυπημένος που ασκείται δίωξη στο υγειονομικό προσωπικό. Από τη μια μας χειροκροτάνε, βγάζουν δάκρυα στα μάτια και από την άλλη γίνεται αυτό που γίνεται, είμαι πικραμένος πάρα πολύ», κατέληξε.