Με το εύλογο ερώτημα σχετικά με την τύχη της επανεκκίνησης της λειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκείων όλης της χώρας βρίσκεται κάθε πολίτης, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εκτιμήσει τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο parapolitika.gr η μάχιμη παθολόγος λοιμώξεων του Γενικού Κρατικού Αθήνας και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, «εάν και την Πέμπτη (σήμερα) η επιδημιολογική κατάσταση και, ιδιαίτερα τα ημερήσια νέα κρούσματα του νέου κοροναïού βρίσκονται στο επίπεδο της χθεσινής ημέρας, της Τετάρτης, τότε θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας μας».

Η Ματίνα Παγώνη σπεύδει, όμως, να διευκρινίσει: «Εάν, όμως, τα ημερήσια κρούσματα του ιού ξεπεράσουν την Πέμπτη τα 1.000, εάν σημειώσουν μία τέτοια αλματώδη αύξηση, τότε η κατάσταση αλλάζει και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Η Αττική βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σημείο, αν και δεν πιστεύω ότι θα έχουμε μία τέτοια αλματώδη αύξηση τωνβ κρουσμάτων στα 1.000».