Ορθάνοιχτη αφήνει ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, την πόρτα για το ενδεχόμενο να αλλάξει άρδην ο προγραμματισμός για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκείων όλης της χώρας την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του parapolitika.gr, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δεν αρνείται ότι τίθεται θέμα ενδεχόμενων τροποποιήσεων στον σχετικό προγραμματισμό και σημειώνει ότι «πρέπει πρώτα να δούμε τα δεδομένα. Μόνον την ερχόμενη Παρασκευή θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν από την αισθητή αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, τα οποία ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η Πολιτική Προστασία και η ίδια η κυβέρνηση ανησυχούν σφόδρα επίσης για το ενδεχόμενο η ερχόμενη Παρασκευή να φέρει μαζί της την ανακοίνωση της καταγραφής νέων κρουσμάτων με την βρετανική μετάλλαξη σε όλη τη χώρα, μετάλλαξη η οποία εκτιμάται ότι διαθέτει αυξημένη κατά 50% μεταδοτικότητα.