Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν ένα μαθητής λυκείου, θέλοντας να εκδικηθεί τη συνομήλικη φίλη του, ανέβασε στις λεγόμενες εκδικητικές ομάδες του facebook ροζ βίντεο και φωτογραφίες της.

Ο νεαρός κάτοικος Αρχαγγέλου καλείται τώρα να δώσει απαντήσεις στην τακτική ανακρίτρια Ρόδου κατηγορούμενος για παραγωγή, διανομή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε το 15ο έτος της ηλικίας του και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», ήδη έχει καταθέσει η 18χρονη -σήμερα- κοπέλα, που σε ηλικία 16 ετών, κι ενώ ήταν μαθήτρια της Β’ Λυκείου, διαπίστωσε έντρομη ότι οι προσωπικές στιγμές της με τον πρώην σύντροφό της είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Ο κατηγορούμενος στο διάστημα από τον Νοέμβριο του 2017 ως τον Ιούλιο του 2019 φέρεται ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης του με τη συνομήλική του εξασφάλισε πέντε φωτογραφίες της και ένα βίντεο με ιδιαίτερες στιγμές τους. Μάλιστα, υπήρξε μεταξύ τους βιντεοκλήση και ο νεαρός φέρεται να αποτύπωσε εν αγνοία της με screenshot στιγμές τους. Μόλις η κοπέλα αποφάσισε να διακόψει μαζί του, τον Φεβρουάριο του 2017, για να την εκδικηθεί, ανέβασε τα στιγμιότυπα με μαζικό τρόπο σε σελίδες και ομάδες του facebook.

Ο κατηγορούμενος φέρεται μάλιστα να ανέβασε τις φωτογραφίες σε τρεις ομάδες στο messenger στις οποίες συμμετέχουν άτομα από τη Ρόδο. Στις ομάδες αυτές οι χρήστες στέλνουν φωτογραφίες είτε για εκδίκηση είτε για να υπερηφανευτούν, ενώ δεν μπορεί να μπει οποιοσδήποτε, καθώς είναι κλειστές και πρέπει κάποιος να είναι μέλος. Μάλιστα, η μία ομάδα παραπέμπει με την ονομασία της ευθέως σε σελίδα που περιλαμβάνει ερωτικό υλικό από τη Ρόδο. Η κοπέλα υπέστη τότε κλονισμό, απευθύνθηκε σε παιδοψυχολόγο, ενώ υπέβαλε εις βάρος του μήνυση σε περιφερειακό αστυνομικό τμήμα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time
Φ2