Ένα νέο πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία τον περασμένο Νοέμβριο κατάθεσε στους αστυνομικούς ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρωταθλητή της ιστιοπλοΐας.

Η χρυσή ολυμπιονίκης ανέφερε ότι το 1996, το διάστημα που προπονούνταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, γνωστός συναθλητής της άφηνε ερωτικά υπονοούμενα σε βάρος της. Όπως εξήγησε, η συμπεριφορά του είχε απασχολήσει και την οικογένειά της, καθώς τότε η ολυμπιονίκης ήταν 19 ετών.

Ο συγκεκριμένος αθλητής συμμετέχει έως σήμερα στις δραστηριότητες της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ).

Η κατάθεση ελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας μετά από τις καταγγελίες 8 ιστιοπλόων, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Νίκος Κακλαμανάκης και η Σοφία Μπεκατώρου, για μεθοδεύσεις σε βάρος τους από παράγοντες της ομοσπονδίας. Επιπλέον η ολυμπιονίκης ανέφερε ότι «ένας πρώην συναθλητής της κι ένας σημαντικός παράγοντας της Ομοσπονδίας της είχαν πει το 2004 και το 2008 ότι ήταν τελειωμένη αθλητικά. Όμως ένας εξ αυτών μετά της έδωσε συγχαρητήρια».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι καταθέσεις για την υπόθεση των καταγγελιών της σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου. Χθες το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ μετά τις καταγγελίες. «Η Σοφία βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, όμως ψυχικά είναι πολύ καλύτερα γιατί έφυγε ένα βάρος χρόνων. Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα, να μιλήσει», είπε ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

***Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time