Αγανάκτηση στην κοινή γνώμη προκαλούν οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας Τριαντάφυλλου Αποστόλου, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό 21χρονης σήμερα αθλήτριας όταν εκείνη ήταν 12 ετών.

Χωρίς να κρύβει το πρόσωπο ή την ταυτότητά του, ο 38χρονος επιμένει στη δική του εκδοχή, σύμφωνα με την οποία όχι μόνο δεν βίασε την ανήλικη τότε αθλήτρια, αλλά ήταν η μητέρα της που «προωθούσε» το παιδί με σκοπό έναν καλό γάμο.

Ο Αποστόλου, που συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στη Σάμο όπου μένει τα τελευταία χρόνια, μόλις έφτασε χθες το πρωί στην Αθήνα οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας και να απολογηθεί. Κατά τη μεταγωγή του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στη ΓΑΔΑ, όπου θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την ημέρα της απολογίας του και μετά από σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, ο κατηγορούμενος δήλωσε «κάντε υπομονή να μάθετε και την υπόλοιπη αλήθεια». Στην ερώτηση αν έχει μετανιώσει απάντησε αρνητικά, ενώ πρόσθεσε: «να πείτε στον Σπύρο να ψάξει τη μάνα του, τη γυναίκα του και την κόρη του, να ψάξει τι γίνεται σπίτι του».

Ο 38χρονος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια. Την ίδια ώρα, η στάση του πρώην προπονητή είναι τουλάχιστον αινιγματική καθώς έκανε σειρά δηλώσεων σε δελτία ειδήσεων, τηλεοπτικές εκπομπές και ειδησεογραφικούς ιστότοπους δείχνοντας να μη συνειδητοποιεί την ηλικία της αθλήτριας όταν, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, είχε σχέση μαζί της, ενώ αποδίδει τα πάντα σε οργανωμένο σχέδιο της μητέρας εν αγνοία του πατέρα της ανήλικης.

Μάλιστα σε γραπτό του μήνυμα, που παρουσίασε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ισχυρίζεται ότι η μητέρα τον είχε πείσει ότι είχε τη σωστή διαφορά ηλικίας (16 χρόνια) από την ανήλικη. «Από το 2012 (ήταν ήδη 13 και όχι 11) ξεκίνησε η μάνα με επιχειρήματα να με πείσει να παντρευτώ την κόρη της. Αν έχω περιουσία, σπίτια, οικόπεδα. Αν χρωστάω σε τράπεζες και άλλους φορείς. Ακόμα και για το ότι είχα ελιές στη Σάμο πανηγύριζε. Με έπειθε με επιχειρήματα ότι έχουμε την ιδανική διαφορά ηλικίας και ότι τα ζευγάρια τόσα χρόνια πρέπει να έχουν. Με έτρωγε και μένα όμως. Ήθελα να γίνω μέλος της οικογένειας και μου στοίχισε πολύ που έχασα τον πατέρα της και που αισθάνεται προδομένος. Σκέψου ότι της έλεγα πειράζοντάς τη: “βρε τι να μου κάνει αυτή στο κρεβάτι;”. Απάντηση μάνας: “θα της τα μάθεις όλα εσύ!”. Με τις ευλογίες της όχι μόνο τύψεις δεν είχα, αλλά δεν ένιωθα ούτε ντροπή. Αφελής και ηλίθιος, αλλά όχι πρόστυχος».

«Απειλούσε τη ζωή μου αν μιλούσα»

Τον 38χρονο πρώην προπονητή της κατονόμασε ευθέως ως το βιαστή της πριν από 10 χρόνια η 21 ετών σήμερα διακεκριμένη ιστιοπλόος. Με μία κατάθεση-ποταμό, «συγκροτημένη και δομημένη», όπως τη χαρακτήρισαν εισαγγελικές πηγές, η νεαρή αθλήτρια μίλησε στον εισαγγελέα για τα όσα βίωσε στα χέρια του 38χρονου. Η κατάθεση δόθηκε τον περασμένο Σάββατο υπό άκρα μυστικότητα. Η νεαρή αθλήτρια διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι υπήρξε συναίνεση από την πλευρά της. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι ο προπονητής της με απειλές κατά της ζωής της, αλλά και της οικογένειάς της προσπαθούσε να της κλείσει το στόμα, ώστε να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι είχε συμβεί.

Δύο χρόνια μετά, το 2013, η κοπέλα βρήκε το κουράγιο να εκμυστηρευθεί όσα βίωσε και μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη παράγοντα του ομίλου της περιοχής της απευθύνθηκαν στην αστυνομία. Όμως, όπως υποστήριξε, ο διοικητής τούς συνέστησε να μην ακολουθήσουν τη δικαστική οδό, για να μην πληγωθεί περισσότερο το κορίτσι.

***Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time