Αίσθηση έχει προκαλέσει στους «γαλάζιους» κύκλους μία ανάρτηση ενός site, γνωστού για τις κοντά στον Αντώνη Σαμαρά απόψεις του, το οποίο χαρακτήρισε την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στην Καθημερινή της Κυριακής ως «αναμενόμενο χτύπημα Σαμαρά κατά Μητσοτάκη».

Πρόκειται για το antinews.gr, το οποίο σε ένα εκτενές κείμενο για τις διαφωνίες που εξέφρασε ο Μεσσήνιος πολιτικός σχετικά με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη έναντι της Τουρκίας και της Β. Μακεδονίας, επισημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «απλώς περίμενε το κατάλληλο timing για να εξαπολύσει τους μύδρους».

«Ας τηρούσε τις προεκλογικές υποσχέσεις του ο Κυριάκος για να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να δέχεται τέτοιου είδους πιέσεις», σημειώνεται στο ίδιο κείμενο, στο οποίο τίθεται και ένα ερώτημα: «Τί θα κάνει (σ.σ. ο Μητσοτάκης) για να απεγκλωβιστεί;». «Διότι δεν είναι και λίγο να σε αποκαλεί επί της ουσίας μειοδότη ένας πολιτικός του βεληνεκούς του Σαμαρά. Ακυρώνοντάς σου στο μεταξύ συνολικά την εξωτερική σου πολιτική, ξεκαθαρίζοντάς σου εμμέσως ότι είτε θα ασπαστείς την εθνική γραμμή είτε θα υποστείς τις συνέπειες», συνεχίζει η ανάλυση του antinews.

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι «τα περιθώρια κινήσεων απεγκλωβισμού για τον Μητσοτάκη είναι περιορισμένα και εξαντλούνται σε δυο μονάχα επιλογές. Ή θα τον διαγράψει επιδεικνύοντας ηγετική πυγμή. Ή θα ποιεί την νήσσαν καθιστώντας εαυτόν όμηρό του. Στη μεν πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση αυτομάτως οδηγείται σε πτώση για ευνόητους λόγους. Στη δε δεύτερη η κυβέρνηση παραλύει μέχρι να οδηγηθεί στην πτώση πάλι για ευνόητους λόγους. Σε κάθε περίπτωση, το σκηνικό κατόπιν του σαμαρικού ραπίσματος στον εθνομηδενισμό είναι ιδιαιτέρως σύνθετο και ουδείς δύναται να προβλέψει με βεβαιότητα ποιo θα είναι το μέλλον της κυβέρνησης».

Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ένα site που διαχρονικά εξέφραζε την λεγόμενη «Σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ» κάνει λόγο για «πατριωτικές δυνάμεις του τόπου», τις οποίες «βγάζει ασπροπρόσωπες ο Σαμαράς». «Πληροφορούμαστε ότι ήδη ασκούνται πιέσεις και στον έτερο εκπρόσωπο του πατριωτικού χώρου να προβεί σε ανάλογες τοποθετήσεις. Είναι ηλίου φαεινότερο πως αν αποφασίσει κι ο Καραμανλής να παρέμβει, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες με την κυβέρνηση να κρέμεται από μια κλωστή», καταλήγει το ίδιο κείμενο