Σε σχετική έλλειψη από την φαρμακευτική αγορά της χώρας μας βρίσκεται η κολχικίνη, πριν ακόμη από τη στιγμή κατά την οποία η εν λόγω δραστική ουσία ήρθε με σφοδρότητα στο φως της δημοσιότητας, ως αξιόπιστο φάρμακο για ορισμένες από τις περιπτώσεις νόσησης από τη λοίμωξη COVID 19.

Την ίδια στιγμή, την κολχικίνη, μία δραστική ουσία η οποία χορηγείται για την ποδάγρα που προκαλείται από αυξημένο ουρικό οξύ, αναζητούσαν από σήμερα το πρωί στα φαρμακεία της γειτονιάς του, αλλά και του κέντρου της Αθήνας, πλείστοι όσοι πολίτες, οι οποίοι είχαν πληροφορηθεί ότι η εν λόγω δραστική ουσία εντάχθηκε σε πρωτόκολλο συνταγογράφησης κατά της νόσου COVID – 19.

Προς τιμήν των φαρμακοποιών, βεβαίως, δεν υπήρχαν σήμερα φαρμακοποιοί οι οποίοι να υποχώρησαν στο αίτημα για χορήγηση της κολχικίνης χωρίς την απαραίτητη ιατρική συνταγή, φυλασσόμενη για διετία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν ήταν λίγοι οι ασθενείς οι οποίοι λαμβάνουν συνταγογραφούμενη την κολχικίνη και ανησύχησαν σφόδρα για το ενδεχόμενο μία τυχόν αιφνίδια αύξηση της ζήτησης της εν λόγω δραστικής ουσίας να οδηγήσει από τη σχετική στην απόλυτη έλλειψή της από τα ράφια των φαρμακείων της χώρας μας.