Με σύμμαχο τον καλό καιρό πολλοί επέλεξαν να επισκεφθούν τα μαγαζιά και είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από την Ερμού, με δεκάδες κόσμου αλλά και ουρές έξω από τα καταστήματα με τους καταναλωτές να περιμένουν να μπουν μέσα.

Τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης είναι εκείνα που δείχνουν να προσελκύουν τον περισσότερο κόσμο και οι ουρές δημιουργούνται λόγω των μέτρων ασφαλείας που ισχύουν μέσα σε αυτά.

Οι καταναλωτές μπορούν να πηγαίνουν για ψώνια με συγκεκριμένο μήνυμα το οποίο είναι δίωρης διάρκειας.

Ανάλογες εικόνες υπήρξαν και χθες Σάββατο ενώ είναι χαρακτηριστικό και το μήνυμα του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη που σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Άπαντες φορούσαν μάσκα, οι επιχειρήσεις τηρούσαν τα μέτρα αλλά στους δρόμους υπήρχε πολύς κόσμος, ίσως και αναπόφευκτα. Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω».

Συνωστισμός παρατηρείται από το πρωί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης καθώς πάραπολλοί έσπευσαν να επισκεφτούν τα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα.

Σχηματίστηκαν ουρές έξω από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων από Θεσσαλονικείς οι οποίοι με σύμμαχο τον καλό καιρό βγήκαν για τα ψώνια τους αλλά και για βόλτα.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα είναι λιγότερος ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά για τα ψώνια του.

Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τόσο της ΕΛΑΣ όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι πραγματοποιούν ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων.

Σημειώνεται ότι από χθες οι εικόνες με τον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος έξω από καταστήματα έχει προκαλέσει προβληματισμό στις λοιμωξιολόγους και στην κυβέρνηση.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη Νέα Παραλία, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που βγήκαν για την κυριακάτικη βόλτα τους.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης είχε αναφέρει πως «Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής».