Με άρθρο-παρέμβαση του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς αναφέρεται στην υπόθεση της Novartis και υπεραμύνεται το δικαίωμα του εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας να υποβάλει ερωτήσεις, καθώς τονίζει ότι αυτό είναι κάτι που δέχεται παγίως η νομολογία με αφορμή τη δικονομική διαφωνία που είχε προκύψει κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης στον Άρειο Πάγο, ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα, για τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγγελόπουλου.


Στο άρθρο του ο κ. Σανιδάς αναφέρεται στην στοχοποίηση δέκα πολιτικών προσώπων χωρίς την ύπαρξη στοιχείων και με "αόριστες και δικονομικά ανυπόστατες καταθέσεις μαρτύρων" και επισημαίνει την ανάγκη η ανάκριση που διενεργείται να ολοκληρωθεί τάχιστα. Ο κ. Σανιδάς τονίζει πως πρέπει "η ανακρίτρια να προχωρήσει ταχύτατα,διακόπτοντας εν ανάγκη τις διακοπές της, στην ενέργεια κυρίως των αναγκαίων και μόνο ανακριτικών πράξεων, εν' όψει του ότι είχε προηγηθεί διεξοδική διερεύνηση της υποθέσεως από την Επιτροπή της Βουλής, αλλά και από τους δύο Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, οι οποίοι, τα συλλεγέντα στοιχεία, τα διαβίβασαν στο κληρωθέν Δικαστικό Συμβούλιο'.


Αυτό το άρθρο του κ. Σανιδά είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από τον δικηγόρο του Δ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη Τσοβόλα κάνοντας λόγο για «ανεπίτρεπτη» και «σκανδαλώδη» παρέμβαση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο έργο της Δικαιοσύνης.«Ο τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγουκ. Σανιδάς από φρουρός της νομιμότητας, μετατράπηκε σε υποστηρικτή της Κυβερνητικής αθλιότητας. Με άρθρο του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία των πολυσέλιδων δικογραφιών και τα επίσημα έγγραφα των Αμερικανικών Αρχών, αποφαίνεται από το σπίτι του ότι είναι αθώα, ακόμη και τα τρία πρώην κυβερνητικά στελέχη των οποίων οι δικογραφίες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε εκκρεμότητα ενώπιον των ανακριτών και Εισαγγελικών Αρχών, επιχειρώντας έτσι ανεπίτρεπτα να επηρεάσει τους ανακριτές και τους Εισαγγελείς» τονίζει στη δήλωση-απάντηση του στον κ. Σανιδά, ο κ.Τσοβόλας .