Ψεύτικο προφίλ για να το παίζει ελεύθερος και ωραίος είχε φτιάξει στο Facebook ιερέας σε μοναστήρι που με τη δράση του έχει προκαλέσει σάλο στην Κρήτη. Ο κληρικός που είναι παντρεμένος φέρεται να παρουσιαζόταν ως δημοτικός υπάλληλος και μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής προσέγγισε διαζευγμένη μητέρα με την οποία προχώρησε σε σχέση, αποσπώντας της συνολικά 4.500 ευρώ.

Η πρωτοφανής υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία της ίδιας της παθούσας που πολύ αργά ανακάλυψε ότι ο τέως πλέον σύντροφός της ήταν… παπάς και μάλλον δεν είχε πρόθεση να χωρίσει από τη σύζυγό του, όπως της έταζε. Μάλιστα όταν τον ρώτησε γιατί διατηρεί ψεύτικο προφίλ, εκείνος φέρεται να δικαιολογήθηκε ότι δεν ήθελε, στην ηλικία που ήταν, να δίνει δικαιώματα και να τον σχολιάζουν.

Στο πρόσωπό του η καταγγέλλουσα, σύμφωνα με το cretalive.gr που έφερε στο φως την υπόθεση, θεώρησε ότι είχε βρει το ταίρι που αναζητούσε, καθώς είχε βγει από ένα άσχημο διαζύγιο και μία νύχτα αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της παίρνοντας μαζί της τα ανήλικα παιδιά της. Με τη στήριξη των γονιών της εγκαταστάθηκε σε άλλη περιοχή της Κρήτης για μια νέα αρχή. Όμως δεν άργησε, όπως καταγγέλλει, να καταλάβει ότι είχε πέσει θύμα απάτης του νέου συντρόφου της με σκοπό την απόσπαση χρημάτων. Μιλώντας στο Μega περιέγραψε το πώς έγινε η γνωριμία τους:

«Είχα γνωριστεί με τον κύριο από το Facebook. Μου είπε ότι δεν είναι καλά με τη γυναίκα του και ότι ήθελε εδώ και χρόνια να χωρίσει, αλλά στο άμεσο μέλλον θα το κάνει σίγουρα γιατί δεν αντέχει άλλο μαζί της. Γνώρισα τον κύριο, τον εμπιστεύτηκα, ήταν μέσα στην οικογένεια, δήλωνε στα παιδιά ότι θα γίνουμε οικογένεια, τα αποκαλούσε ήδη παιδιά του, έκλαιγε κιόλας μαζί τους, και συγκεκριμένα με την κόρη μου, την έπιανε αγκαλιά και έκλαιγε, της λέει “Σε βλέπω σαν κόρη μου”. Δεν ήξερα ότι ήτανε ιερέας, δεν ήξερα καν το επάγγελμά του. Ερχότανε, καθότανε, ήταν άνετος… Ήταν βασικά πολύ ήρεμος άνθρωπος, τέτοια ηρεμία, τέτοια αγάπη προς τα παιδιά και αυτά τον είχαν εμπιστευτεί».

Κέρδισε την εμπιστοσύνη


Ο ιερέας κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και έτσι όταν της ζήτησε χρήματα εκείνη του τα έδωσε. «Κάποια στιγμή με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει στο τηλέφωνο “χρειάζομαι επειγόντως 3.500 ευρώ”, του λέω “γιατί τα θέλεις;”, και μου λέει “δεν μπορώ να σου πω”. Και λέω εντάξει, κάτι θα του συμβαίνει. Του λέω θα μείνουμε χωρίς χρήματα και μου λέει “θα στα επιστρέψω μέσα σε δύο εβδομάδες”. Περνάνε όμως οι δύο εβδομάδες, δεν μου τα έχει επιστρέψει και μου ζητάει άλλα 1.000 ευρώ. Από τότε, τον κυνηγούσα τηλεφωνικά για να μου δώσει τα χρήματα και από όλα τα χρήματα μου έδωσε μόνο τα 1.000 ευρώ». Όπως είπε η ίδια, τυχαία έμαθε στην πορεία ότι ο άνθρωπος τον οποίο είχε βάλει μέσα στο σπίτι της στην πραγματικότητα ήταν κληρικός.

«Μας το είπε ο ίδιος λίγο πριν πάρει τα χρήματα, μιλούσαμε για το φίλο της κόρης μου ότι του είπανε επειδή έχει καλή φωνή, του πρότειναν να γίνει ιερέας. Και εκεί πετάχτηκε αυτός και λέει “θα μπορούσα να τον βοηθήσω εφόσον είμαι κι εγώ ιερέας”. Και εκεί μείνανε όλοι… Ήρθε κεραμίδα, ήρθε μεγάλη κεραμίδα, αλλά μπήκα σε μία σελίδα στο ίντερνετ και είδα ότι είναι ιερέας σε κάποια μονή». Από την πλευρά του, ο ιερέας αρνήθηκε ότι προσπάθησε να εξαπατήσει τη γυναίκα, ενώ όπως ισχυρίστηκε λόγω… κορωνοϊού δεν έχει καταφέρει ως σήμερα να της δώσει και τα χρήματα που της χρωστάει.

«Θα τα δώσω τα λεφτά, δεν είπα ότι δεν θα τα δώσω. Μου προκύψανε κάτι περιπτώσεις άλλες που με σταματήσανε πίσω. Πέρυσι ήθελα να δώσω ας πούμε κάτι, έπιασε ο κορωνοϊός τον Μάρτιο, με καθίσανε πίσω. Δεν εξαπάτησα, δεν θα τα φάω, της το ‘χω πει, δεν θα κάτσω να τα φάω». Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει γίνει καταγγελία-αναφορά στην αρμόδια εκκλησιαστική αρχή προκειμένου να κινηθεί διαδικασία πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του ιερέα, ο οποίος θα πρέπει να κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα όσα του αποδίδονται.

Ο ιερέας αρνήθηκε ότι προσπάθησε να εξαπατήσει τη γυναίκα.

*Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της On Time