Στον εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκε χθες το πρωί ο 48χρονος Νορβηγός, ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του

Ο εισαγγελέας του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής στην ανακρίτρια Χανίων. Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ο 48χρονος ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε την άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, αλλά χωρίς να πει λεπτομέρειες. «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Είχαμε πιει και οι δύο. Θυμάμαι μόνο τα αίματα στο δωμάτιο» φέρεται να είπε ανακρινόμενος.

Ο Νορβηγός, που αναζητείτο από την αστυνομία από την περασμένη Κυριακή όταν και βρέθηκε το πτώμα της Ελληνίδας συντρόφου του, εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα στα Λινοπεράματα και συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Ήταν ξαπλωμένος μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος, στο κάθισμα του συνοδηγού, και δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Αργότερα, είπε ότι αφού διέφυγε, πέρασε ένα βράδυ σε ξενοδοχείο στα Μάταλα και τα υπόλοιπα κοιμόταν στο αυτοκίνητο.

Μάλιστα, όπως είπε, εκεί πέταξε και το κινητό του θύματος, αφού πρώτα τηλεφώνησε στα παιδιά της και τους είπε ότι σκότωσε τη μητέρα τους. «Μαλώναμε συχνά. Εκείνο το βράδυ ήμασταν και οι δύο υπό την επήρεια αλκοόλ» υποστήριξε στους αστυνομικούς. Ο 48χρονος είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του. Μάλιστα, είχε συνδέσει την εξάτμιση του αυτοκινήτου μέσα στο οποίο εντοπίστηκε με την καμπίνα του οχήματος. Από τη στιγμή της σύλληψής του πάντως εμφανίζεται σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σχεδόν απαθής.

Ο 20χρονος που ασέλγησε σε 5χρονο κοριτσάκι

Ένας 20χρονος Πακιστανός είναι το άτομο που ασέλγησε σε ένα παιδί μόλις πέντε ετών σε ιππικό όμιλο του Κορωπίου, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ειδικότερα, ο συλληφθείς που ασέλγησε στο ανήλικο κοριτσάκι ονομάζεται Ali Ihtisham και ήταν εργαζόμενος στον ιππικό όμιλο. Ο 20χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και προφυλακίστηκε αφού πρώτα ομολόγησε την πράξη του.

«Μαμά, με πήρε κάποιος και μου κατέβασε το βρακάκι. Μετά με ακουμπούσε με… κάτι από πίσω», είπε το 5χρονο κορίτσι στην εμβρόντητη μητέρα του. Το περιστατικό ασέλγειας στο κορίτσι καταγράφηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου σε… ιππικό όμιλο της Ανατολικής Αττικής και απασχόλησε την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η μητέρα είχε πάει το 5χρονο κορίτσι για μάθημα ιππασίας. Το κοριτσάκι μέχρι να έρθει η σειρά του για το μάθημα πήγε να παίξει με κάποια άλλα ζώα του ιππικού ομίλου. Όταν επέστρεψε, είπε στη μητέρα του πως την πήρε κάποιος, της κατέβασε τα εσώρουχα και την ακουμπούσε με… κάτι. Οι γονείς αμέσως ειδοποίησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι λίγο αργότερα συνέλαβαν τον 20χρονο από το Πακιστάν, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

Ο ανακριτής διέταξε την προφυλάκισή του, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε παρόμοιες πράξεις σε βάρος άλλων ανήλικων κοριτσιών. Ο 20χρονος βρισκόταν στη χώρα μας έχοντας υποβάλει αίτημα για διεθνή προστασία. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το μικρό κορίτσι δεν εντόπισε ίχνη βιασμού, αλλά γενετήσιες πράξεις και ασέλγεια. Ωστόσο, η κατηγορία για τις περιπτώσεις ανήλικων κάτω των 12 ετών είναι ο βιασμός.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ιππικός όμιλος δεν είχε άδεια λειτουργίας και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές. Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για τη δράση του να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476270 του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Στην ανακρίτρια ο 31χρονος που έκαιγε ζωντανά σκυλιά και ΙΧ

Σε ανακρίτρια παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 31χρονος που κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανά δύο σκυλιά, μεταξύ αυτών και το δικό του, όπως επίσης ότι πυρπόλησε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Εις βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θανάτωση ζώων συντροφιάς, εμπρησμό κατ' εξακολούθηση με κίνδυνο για πρόσωπα και πράγματα και διακεκριμένες φθορές. Για τις πράξεις αυτές θα κληθεί να λογοδοτήσει αύριο στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο νεαρός κατηγορείται συνολικά για 15 περιπτώσεις εμπρησμών οχημάτων (Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα φορτηγό κι ένα δίκυκλο) που ήταν σταθμευμένα σε πυλωτές και δρόμους, όπως επίσης ότι έκαψε δύο σκυλιά. Οι πράξεις, σύμφωνα με την αστυνομία, τελέστηκαν από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μήνα.

*Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της On Time