Το αυτοκίνητό του ήταν αυτό που «πρόδωσε» το 48χρονο Νορβηγό που συνελήφθη χθες στο Μαλεβίζι, τον οποίο οι αστυνομικές αρχές αναζητούσαν σε όλη την Κρήτη, ως τον υπ’ αριθμόν ένα ύποπτο για το φόνο της 54χρονης στα Μεσκλά Χανίων. Ωστόσο, αυτό που οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στον καταζητούμενο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Εσθονία, Νορβηγό ήταν η παρατηρητικότητα ενός πολίτη-κατοίκου, ο οποίος πρόσεξε ένα αυτοκίνητο που τριγύριζε στην περιοχή και σχημάτισε την εντύπωση ότι κινούνταν «περίεργα».

Ο πολίτης επικοινώνησε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Maleviziotis.gr, με την Άμεση Δράση και έδωσε τα στοιχεία της πινακίδας του αυτοκινήτου, τα οποία ήταν γνωστά στις αστυνομικές αρχές ως τα στοιχεία του αυτοκινήτου της 54χρονης με το οποίο είχε διαφύγει ο Νορβηγός. Άμεσα στήθηκε η επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον

τέσσερα περιπολικά και αρκετοί αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο Νορβηγός μόλις είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Τελικά συνελήφθη για να οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν στην περιοχή ως το λιμάνι της Παντάνασσας και ως την παραλία με φακούς προκειμένου να διαπιστωθεί ότι στο αυτοκίνητο εκτός από το 48χρονο δεν επέβαινε κι άλλο άτομο.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο 48χρονος αναζητείται κι από την αστυνομία της Εσθονίας από τον Οκτώβριο του 2018. Ο Νορβηγός, ο οποίος συζούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα με την 54χρονη στα Μεσκλά Χανίων, φέρεται να είχε κατηγορηθεί πριν από μερικούς μήνες για υφαρπαγή χρημάτων από τέσσερις ομοεθνείς του στην Αθήνα, οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι στη συνέχεια διέφυγε στη Βουλγαρία. Ο 48χρονος φέρεται να διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα και στην οδό Μάρνη στην Αθήνα. Παραμένει άγνωστο αν οι αναζητήσεις από τις αρχές της Εσθονίας σχετίζονται με τη συγκεκριμένη καταγγελία ή με άλλη εγκληματική ενέργεια. Κι αυτό γιατί στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ορισμένες μαρτυρίες ότι ο καταζητούμενος Νορβηγός είχε υποστηρίξει σε συνομιλητές του στην Κρήτη ότι «στην πατρίδα του είχε διαπράξει σοβαρό έγκλημα», κάτι που δεν έχει προς το παρόν διασταυρωθεί.

Ο 48χρονος βασικός ύποπτος που είχε νοσηλευθεί -ύστερα κι από δικαστική απόφαση- λόγω προβλημάτων υγείας από χρήση αλκοόλ, φέρεται να επικοινώνησε με το γιο του θύματος (σ.σ. κάλεσε το τηλέφωνο της κόρης του θύματος, αλλά αποκρίθηκε ο αδελφός της) όπου φέρεται να του μίλησε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και του ανέφερε ότι θα παραδινόταν ο ίδιος στην ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, όπως κατέθεσε ο πρώην σύζυγος της 54χρονης, στο τηλεφώνημα ο δράστης είπε στο γιο του: «Σκότωσα τη μάνα σου». Τα δύο παιδιά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και παρακολουθούνται από ψυχολόγο.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από την αναφορά του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, η 54χρονη κατέληξε από καταπληξία, ως αποτέλεσμα της απώλειας αίματος που υπέστη, μετά από τις 14 μαχαιριές στο λαιμό και στον αυχένα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»