Στην πρώτη του αντίδραση έπειτα από την καταγγελία φοιτήτρια του τμήματός τους, ο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ ο οποίος βρίσκεται στη σύνταξη από το 2016, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Επίσης, υποστήριξε ότι σεβόταν «όλα τα παιδιά», τα οποία, όπως είπε, προσπαθούσε και να τα βοηθήσει για να περάσουν το μάθημά του.


«Τέτοια πράγματα δεν έκανα ποτέ. Σεβόμουν τις κοπέλες όπως σεβόμουν και τα παιδιά μου», δήλωσε πρώην καθηγητής του ΑΠΘ, μετά τις καταγγελίες φοιτήτριας για σεξουαλική παρενόχληση». 


Νωρίτερα την Τρίτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του ΑΠΘ.



Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρώην καθηγητής εμφανίστηκε να μη θυμάται τη φοιτήτρια που προχώρησε στην καταγγελία, η οποία φέρεται να εξετάστηκε δέκα φορές στο μάθημά του και εγκατέλειψε τις σπουδές της, για να επανέλθει στις σπουδές της, αφού ο εν λόγωκαθηγητής συνταξιοδοτήθηκε.


«Δεν έχω ιδέα! Μήπως ήταν καμία που δυσκολευόταν να περάσει το μάθημα; Μήπως βρήκε αυτόν τον τρόπο για να με εκδικηθεί; Με τα παιδιά είχα την καλύτερη σχέση. Πήγαινα μαζί τους εκδρομή και αυτό τώρα, το ακούω με πολύ μεγάλη έκπληξη», δήλωσε συγκεκριμένα.



Εν συνεχεία όμως,εμφανίστηκε  να θυμάται την πρώην φοιτήτρια κάνοντας λόγο για «μια ταλαιπωρημένη κοπέλα, που είχε παντρευτεί, είχε κάνει παιδί και είχε χωρίσει. «Τη λυπόμουν και της είχα πει να έρθει στο γραφείο μου για να της πω, τι να διαβάσει ώστε να περάσει το μάθημα. Δεν ήρθε ποτέ όμως. Ποτέ. Τη βρήκα μια φορά μετά τυχαία στο δρόμο. Σας το λέω ειλικρινά, ορκίζομαι στα παιδιά μου, δεν την έχω συναντήσει από τότε που της είχα πει να τη συναντήσω.»  «Τα έβλεπα σαν παιδιά μου. Το να ακουμπήσεις κάποιον στην πλάτη, αν έγινε κάτι τέτοιο σε κάποιο εργαστήριο, σημαίνει ότι υπάρχει υπονοούμενο; Ποτέ δεν έκανα κάτι κακό. Σεβόμουν τις κοπέλες, όπως σεβόμουν και τα παιδιά μου. Είναι ντροπή τα όσα ακούγονται», ισχυρίστηκε.


Ο συνταξιούχος -πλέον- καθηγητής, υποστήριξε πως καλούσε «όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το φύλο» στο γραφείο για να τα βοηθήσει όταν δεν περνούσαν τα μαθήματά του. «Απέναντι από εμένα υπήρχαν συνάδελφοι, ένας διάδρομος μάς χώριζε».


Σε ό,τι αφορά μία άλλη καταγγελία εις βάρος του, ανέφερε πως δεν θυμάται την καταγγέλλουσα. «Αν είναι δυνατόν, αυτά τα πράγματα είναι πρωτάκουστα» δήλωσε σχολιάζοντας την περιγραφή της δημοσιογράφου. «Είναι δυνατόν να πιάσω την άλλη από τη μέση μπροστά στον κόσμο και να της πω "έλα από το γραφείο μου;". Αν είναι δυνατόν».