Με την ευγενική δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύµατος «Βασιλείου Γ. Μελά για την Προσχολική Αγωγή» πρόκειται να κατασκευαστεί βρεφονηπιακός σταθμός στο Στρατόπεδο «ΠΑΤΣΟΥΚΑ» της Αλεξανδρουπόλεως, εξυπηρετώντας έτσι πλήθος γονέων στρατιωτικών οι οποίοι υπηρετούν στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου και στη ΧΙΙ (12η) Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού.

Το προαναφερθέν έργο είναι συνολικού προϋπολογισµού 637.397 ευρώ, συµπεριλαµβανοµένου και του ΦΠΑ (24%), από τα οποία χρηματοδοτείται με το ποσό των 533.200 ευρώ (με ΦΠΑ 24%) δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύµατος «Βασιλείου Γ. Μελά για την Προσχολική Αγωγή», ενώ το υπόλοιπο ποσό των 104.197 ευρώ, που είναι και το ανώτατο όριο δαπάνης, βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Αμύνης γι’ αυτό και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». ΥΕΘΑ. Η εν λόγω δωρεά έχει εγκριθεί.

thumbnail_spitiaepop-5

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση της του όλου έργου, της αναλώσεως της δαπάνης, της εκδόσεως διαταγής παρατάσεως του χρόνου πραγματοποιήσεώς της, αν απαιτηθεί, καθώς και η επίλυση τυχόν αποριών επί της όλης διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί µε μέριμνα της Διευθύνσεως Μηχανικού του Δ’Σώματος Στρατού.

Επισημαίνεται ότι το Ίδρυμα «Βασιλείου Γ.Μελά για την Προσψπολική Αγωγή», έχει χτίσει περισσότερα από 192 νηπιαγωγεία και έχει εξοπλίσει περισσότερα από 1412 νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα, εκτός των Αθηνών, ενώ δημιούργησαν 43 παιδικές χαρές και προμήθευσαν με βιβλία και άλλο υλικό περισσότερα από 589 νηπιαγωγεία.