Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού 53χρονου σταθμάρχη του μετρό από δύο ανήλικα αδέλφια, την περασμένη Τετάρτη, στο σταθμό της Ομόνοιας.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του Ειδικού Φρουρού, που συνελήφθη χθες από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος (σχετ. το από 16-01-2021 Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α.).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από την Εισαγγελία της Αθήνας στους δύο ανήλικους για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό.

Επιπλέον ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Στον ειδικό φρουρό που φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και να μην ενημέρωσε την υπηρεσία του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Και οι 3 οδηγήθηκαν στον ανακριτή από των οποίον αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα.