Έπειτα από την ταυτοποίηση των δύο δραστών της άγριας επίθεσης στο μετρό, οι δύο ανήλικοι Έλληνες ηλικίας 17 και 15 ετών που είναι αδέρφια προσήχθησαν στην Ασφάλεια.


Οι κάμερες στο μετρό της Ομόνοιας είχαν καταγράψει ολοφάνερα τα πρόσωπα των δραστών της άγριας επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη και έτσι η Αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίησή τους. Οι δράστες φορούσαν παρόμοια ρούχα, ενώ είχαν ίδιο σωματότυπο. Ο ένας από τους δύο έμοιαζε πιο «έμπειρος» σε επιθέσεις από τον τρόπο που χτυπάει, ενώ ο δεύτερος δράστης μοιάζει να συνδράμει «επικουρικά».


Οι δύο νεαροί δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν. Η προσαγωγή τους έγινε έξω από το σπίτι τους, όπου κρύβονταν μετά την επίθεση για να αποφύγουν τη σύλληψη. Ακόμα δεν έχουν παραδεχτεί την πράξη τους.


Μάλιστα, συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος φαίνεται να «κάλυπτε» τους δύο νεαρούς.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


«Προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ταυτοποιήθηκαν δύο ανήλικοι για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του Μετρό στις 13/1/2021. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση»






Ο σταθμάρχης, είχε αναφέρει στους αστυνομικούς που του πήραν μια αρχική κατάθεση πως «μπορώ να τους αναγνωρίσω αν τους δω». Παρ'όλα αυτά, σήμερα το πρωί δείχνοντας τη μεγαλοψυχία του είχε αναφέρει πως εύχεται «να είναι καλά αυτό μόνο, να είναι καλά». 


Δείτε το βίντεο της επίθεσης







Οι ποινές που προβλέπονται


Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την επίθεση στο σταθμό του Μετρό.


Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη στους δράστες θα αποδοθούν κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη που επισύρουν ποινές από 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης.


«Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να ασκηθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση παρόλο που είδαμε πολύ σκληρά χτυπήματα. Δεν προκύπτει κάπου δόλος οπότε είναι πολύ δύσκολο» ανέφερε ο κ. Μαρακάκης


Όσον αφορά την ηλικία των δραστών ο κ. Μαρακάκης ξεκαθάρισε: «Στην περίπτωση που είναι στο όριο της ενηλικίωσης οι δράστες λέμε ότι υπάρχει ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας. Αν όμως δεν είναι ενήλικοι θα παραπεμφθούν σε δικαστήριο ανηλίκων και θα είναι πολύ διαφορετική η μεταχείριση τους».