Με το τιμητικό δίπλωμα των «Εξαιρέτων Υπηρεσιών» βράβευσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, το προσωπικό του 2ου και 4ου Ταγμάτων Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ) κατά την επίσκεψή του που πραγματοποίησε στην έδρα των μονάδων αυτών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων και στις εγκαταστάσεις του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ), ενώ ακολούθως επισκέφθηκε και το «γειτονικό» Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του αυτών ο Αρχηγός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις των στρατοπέδων, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εκεί εκτελούμενων έργων, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό τους το οποίο και ευχαρίστησε για το συνολικό έργο που αυτό επιτέλεσε το 2020.

Ο Αντιστράτηγος Λαλούσης βράβευσε το προσωπικό του 2ου και του 4ου ΤΕΑΣ για την πλούσια κοινωνική τους προσφορά στον τομέα των αεροδιακομιδών και της αεροπυροσβέσεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεν 2ο ΤΕΑΣ επιχειρεί με τα νέα υπερσύγχρονα μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ-90, καθώς και με αριθμό παλαιότερων UH-1H Huey, ενώ το 4ο ΤΕΑΣ επιχειρεί με τα πασίγνωστα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D/SD Chinook.

Από την πλευρά τους το προσωπικό των μονάδων αυτών πρόσφερε στον Αρχηγό σε ανάμνηση της επισκέψεώς του στην έδρα τους, ένα …γραμματόσημο από την τελευταία σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ για την επέτειο της συμπληρώσεως των 25 ετών Πολιτικής Προστασίας, σε μεγέθυνση, με πρωταγωνιστή ένα ελικόπτερο Chinook. Ασφαλώς ένα πρωτότυπο δώρο!