Ψυχρή «εισβολή» στη χώρα χαρακτηρίζουν οι μετεωρολόγοι τον ερχομό του «Λέανδρου» μιας κακοκαιρίας, που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.



Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.
Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ακόμη και σε πεδινά
  • Πρόσκαιρη ύφεση το Σάββατο
  • Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά κατά 10 με 12 βαθμούς και προς το τέλος της εβδομάδος θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ
Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16/1 έως τη Δευτέρα 18/1. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται από την Τετάρτη 13/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Χιόνια στα ορεινά του νομού Αττικής από το βράδυ της Πέμπτης

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά του νομού από το βράδυ της Πέμπτης. Η μέγιστη θερμοκρασία από τους 11 βαθμούς της Πέμπτης το Σάββατο θα πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου.