Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται η δυναμική του επιδημικού κύματος όπως προκύπτει και από τη χθεςσινη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ από το απόγευμα της Τρίτης σε καθεστώς σκληρού lockdown έχει υπαχθεί και η Λέσβος.

Σε καθεστώς επίσης σκληρών περιοριστικών μέτρων βρίσκονται έως τουλάχιστον τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα στη δυτική Αττική, ο δήμος Εορδαίας, Κοζάνης Βοΐου στην Π.Ε Κοζάνης, οι τοπικές κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της Ροδόπης, καθώς και το νησί της Καλύμνου.

Αυτό που ανησυχεί, ωστόσο, τους επιστήμονες και την ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας είναι ότι η Αττική παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου. Χαρακτηριστικό είναο το γεγονός ότι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο ήταν διπλάσιος σε σχέση με αυτόν της Δευτέρας (365 έναντι 180). Αντιθέτως στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 99 νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, τα νέα περιστατικά στο λεκανοπέδιο κατανέμονται ως εξής: 38 στην Ανατολική Αττική, 52 στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, 49 στη Δυτική Αττική, 36 στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, 106 στον Κεντρικό Τομέα Αθήνας, 34 στον Νότιο Τομέα Αθήνας, 49 στον Πειραιά και 1 στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η Αττική παραμένει η πρώτη και σε αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, με ποσοστό 30,45, ακολουθούμενη από τον Πειραιά (με ποσοστό 10,91%).