Η Amazon ήρθε στην Ελλάδα και ξεκινάει προσλήψεις. Όπως φημολογείτο το τελευταίο διάστημα, η επένδυση που προγραμμάτιζε ο αμερικανικός κολοσσός της ψηφιακής τεχνολογίας, μέσω του Amazon Web Services (AWS), παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Η θυγατρική εταιρία που έχει ιδρύσει στη χώρα μας, ξεκινά τη δημιουργία μίας ομάδας στην Αθήνα, η οποία θα έχει την εποπτεία και των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας.


Ήδη από πέρυσι τον Φεβρουάριο, η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα είχε βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Το αντικείμενο ήταν η δημιουργία μίας τοποθεσίας Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, η οποία έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της ενώνοντας την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services.


Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, όπως τόνιζε τότε το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του, παρέχονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οι υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας Amazon CloudFront, Lambda@Edge, AWS Shield και AWS WAF στην χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, βελτιώνοντας περισσότερο από 50% για τους Έλληνες καταναλωτές την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση σε online υπηρεσίες και περιεχόμενο.


Η αμερικανική εταιρία, λοιπόν, ανήρτησε προ ημερών στην ιστοσελίδα της αγγελία για πρόσληψη στο νέο της γραφείο στην Αθήνα και αναζητά υπεύθυνο πωλήσεων (Digital Native Sales Account Manager), για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. «Έλα να χτίσουμε μαζί το μέλλον» είναι το μότο που χρησιμοποιεί η Amazon στην πρόσκληση για την κάλυψη της θέσης αυτή που ανοίγει στην Αθήνα, την οποία θα ακολουθήσουν κι άλλες, καθώς θα χτίζεται η ομάδα που θα έχει την εποπτεία των τριών αυτών χωρών.



Η αγγελία (στα αγγλικά) αναλυτικά εδώ