Υπέρ της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη δυτική Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα υπέρ της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο των 175 στρεμμάτων που βρίσκεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση, τάχθηκαν επτά δήμαρχοι ύστερα από κοινή συνάντηση με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, Κορδελιού - Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος και Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συνυπέγραψαν κείμενο, με τίτλο: «Ανακοίνωση - Παρέμβαση για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τη Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου».

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Σταύρο Καλαφάτη, τον πρωθυπουργό, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης για το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο.