«Η εισήγησή μας είναι να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα. Το συζητήσαμε και με την Υπουργό, θέσαμε και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα πρέπει να λειτουργήσουν ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός έξω από αυτά. Το πρόβλημά μας γενικώς είναι η κινητικότητα και οι συνέπειες που μπορεί να έχει στην επιδημική καμπύλη», δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Ωστόσο, ο καθηγητής διευκρίνισε ότι εάν βάσει των καινούριων δεδομένων παρατηρηθεί ότι μπορεί να τεθεί εν κινδύνω η δημόσια υγεία, οποιαδήποτε απόφαση και να έχει ληφθεί μπορεί να υπάρξει εισήγηση για την αναβολή της για αργότερα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοια δεδομένα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη ότι δεν υπάρχουν βεβαιότητες σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και πως η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση ώστε να λάβει τις αποφάσεις της, ο κ. Γώγος ανέφερε: «Προφανώς η κ. Πελώνη το είπε αυτό γιατί υπάρχει ακόμα μια σταθερότητα στις παραμέτρους, δεν έχουμε περαιτέρω αποκλιμάκωση, παρατηρείται μάλιστα μια μικρή αύξηση και επομένως υπάρχει ανησυχία εξαιτίας όλων αυτών των φαινομένων αυξημένης κινητικότητας. Η απόφαση δεν έχει αλλάξει , θα συνεδριάσουμε σήμερα και αύριο, θα δούμε ξανά τα δεδομένα και αν τεθεί κάποιο θέμα θα υπάρξει και διαφοροποίηση εισήγησης».