Τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη κατονόμασε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ως βασικό υπεύθυνο της κόντρας που ξέσπασε μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης με αφορμή το άνοιγμα των εκκλησιών για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων «έδειξε» τον Γιώργο Γεραπετρίτη ως υπαίτιο για όλες τις ασυνεννοησίες που έχουν προκύψει στο θέμα τον εκκλησιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Το πρόβλημα, για να πούμε την αλήθεια, και ίσως να μην το πει κανένας άλλος, έχει όνομα και επίθετο. Είναι ο ίδιος ο κύριος υπουργός ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ήδη από την αρχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων αποδίδοντάς του μάλιστα και συγκεκριμένες φράσεις. «Ήδη από τότε που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση να είναι εννέα άτομα στις εκκλησίες, τον Δεκέμβριο και έγινε διάλογος μεταξύ πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου, εκείνος επέμενε και έλεγε, "πολλά τους έδωσες" και "πολλά τους είναι"» ανέφερε με νόημα βάζοντας για τα καλά στο στόχαστρο τον υπουργό Επικρατείας.

«Μα εμείς δεν ζητάμε κάτι για τον εαυτό μας. Ζητάμε μέσα στα πλαίσια της λογικής και μέσα στα πλαίσια της διαφύλαξης των μέτρων και της υγείας των ανθρώπων να κάνουμε αυτά που συμφωνήσαμε. Φαίνεται ότι ο κύριος Γεραπετρίτης δεν το πέρασε ανώδυνα αυτό το πράγμα και ήθελε να το αλλάξει. Δεν είναι σωστός τρόπος αυτός. Και θα έλεγα, επειδή τον σέβομαι τον άνθρωπο και επειδή έχει ένα επίπεδο στην διακονία του σ’ αυτά τα οποία ανέλαβε είναι πολύ καλός, θα έπρεπε αυτός να ψάξει να βρει μια λύση στο πρόβλημα, να ζητήσει συγγνώμην από τον πρωθυπουργό και να πει ας το αφήσουμε τώρα αυτό» συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, βγάζοντάς τον από το κάδρο, αφού όπως ανέφερε «έχει χίλια πράγματα στο κεφάλι του» βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο τον υπουργό Επικρατείας, κατηγορώντας τον ότι εκθέτει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Ο πρωθυπουργός έχει χίλια πράγματα στο κεφάλι του. Ο πρωθυπουργός ακούει εισηγήσεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχουμε διαβεβαιώσεις και από τους ειδικούς που τους επικαλούνται πάρα πολλές φορές ότι ούτε και πριν ούτε και τώρα έχει γίνει εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους ότι θα πρέπει να κλείσουν οι εκκλησίες» σημείωσε για να καταλήξει. «Άρα λοιπόν ήταν μια παραπλανητική θα έλεγα εισήγηση, η οποία είχε και ένα δυσμενές αποτέλεσμα.Υπάρχει καμιά αναγκαιότητα τώρα να φθάσουμε να έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση; Αν είναι δυνατόν… Πρέπει λοιπόν ο κύριος Γεραπετρίτης να βρει ένα τρόπο να το λύσει το θέμα και να μην εκθέτει ούτε τον Πρωθυπουργό ούτε τον Αρχιεπίσκοπο, ούτε εμάς ,ούτε να βάζει σε δοκιμασία ολόκληρη την κοινωνία χρονιάρες μέρες» τόνισε.