«Ήμουν ξεκάθαρος ότι ο εμβολιασμός δεν έχει καμία σχέση, είναι ένα θεϊκό δώρο και θα το αξιοποιήσουμε, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Αγγελική Καρδιόλακα, ο καθηγητής παθολογίας στο ΑΠΘ και διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Χρήστος Σαββόπουλος, αναφορικά με τους νοσούντες από κοροναϊό γιατρούς του ΑΧΕΠΑ που έκαναν το εμβόλιο.

«Η παρουσία μου σε μια συνάδελφό σας ήταν για να περάσουμε το μήνυμα να εμβολιαστεί ο κόσμος αλλά συγχρόνως όταν εμβολιαστεί να συνεχίσει να τηρεί στο έπακρο όλους τους κανόνες ασφαλείας, ατομικής υγιεινής που τόσους μήνες γνωρίζουμε, διότι το εμβόλιο δεν θα προστατεύσει άμεσα. Ξέρουμε ότι ένας απλός εμβολιασμός θέλει 15-20 μέρες ο οργανισμός για να παράξει αντισώματα, για οποιοδήποτε ιό και εν προκειμένω για τον κοροναϊό. Άρα από τη στιγμή που ένας εμβολιασμός γίνεται στις 5 μέρες δεν προλαβαίνει να παράξει τα αντισώματα που πρέπει, εδώ μάλιστα χρειάζονται και δύο δόσεις και εμείς συνεχίζουμε ως γιατροί να εξετάζουμε ασθενείς υπόπτους δηλαδή εν δυνάμει θετικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Άρα δεν είναι απίθανο ένας γιατρός όταν εμβολιάστηκε αφενός μεν τότε να ήταν οροθετικός αλλά ακόμα να μην το ήξερε γιατί ήταν ασυμπτωματικός ή αφού έκανε το εμβόλιο δύο μέρες μετά όσο και να προσέχει όταν είναι σε ένα ιικό φορτίο αυξημένο για πολλές ώρες της ημέρες να κόλλησε όπως κόλλησαν και άλλοι 18 γιατροί μου οι οποίοι το έπαθαν πριν εμβολιαστούν», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Αυτό είναι το ‘’δάσος’’ και όχι το «δένδρο» αν ήταν δύο και τι συμπτώματα έχουν. Οι άνθρωποι μπήκαν σε μια απομόνωση όπως προβλέπει το πρωτόκολλο και όπως θα γινόταν αν δεν είχαν κάνει τον εμβολιασμό και αυτό είναι όλο», επισήμανε.

«Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι για ένα εμβόλιο που έρχεται μόλις σε ένα χρόνο και είναι επίτευγμα της επιστήμης υπάρχει μια πρόθεση εμβολιασμού 75% από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου μας, αυτό ξέρω για αυτό αναφέρομαι σε αυτό, πάνω από το 60% του νοσηλευτικού προσωπικού και να δείτε που θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα παρακαλάει να εμβολιαστεί ο κόσμος και μακάρι να έχουμε την εφεδρεία ώστε να εμβολιάσουμε όσους το επιθυμούν», δήλωσε επιπρόσθετα.