Για το απαράδεκτο έντυπο που κυκλοφορούσε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας μιλώντας ακόμη και για θανατηφόρες συνέπειες από το εμβόλιο, την ώρα που  και καλούνταν τα νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου να εμβολιαστεί, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ , κος  Μιχάλης Γιαννάκος .

 Ο κ. Γιαννάκος κατήγγειλε ότι το έγγραφο αυτό ήταν απαράδεκτο να κυκλοφορεί και σημείωσε πως προκάλεσε μεγάλο πανικό και ανασφάλεια στο προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ σημείωσε ότι καλώς ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του διοικητική του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στην δημοσιογράφο, Αγγελική Καρδιόλακα, τόνισε:  «Σήμερα ξεκίναγε ο εμβολιασμός στο νοσοκομείο της Καρδίτσας οι συνάδελφοι για να εμβολιαστούν θα έπρεπε να υπογράψουν ένα έντυπο συναίνεσης στον εμβολιασμό για τον κοροναϊό που λέει το εξής «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου ακόμα και θανατηφόρες» . Έπρεπε να υπογράψει ο συνάδελφος το έντυπο αυτό και ταυτόχρονα να υπογράψει και ένας μάρτυρας το έντυπο.  Αυτό δημιούργησε μεγάλη ανασφάλεια στο προσωπικό, πολλοί εξ αυτών δεν το υπέγραψαν, ακύρωσαν τον εμβολιασμό και άλλοι που εμβολιάστηκαν δεν διάβασαν το έντυπο το υπέγραψαν γιατί νόμιζαν ότι απλώς συναινούν στον εμβολιασμό οι οποίοι μετά θορυβήθηκαν και δημιούργησαν πολύ μεγάλο ζήτημα, έστειλαν το έντυπο σε εμάς το οποίο αναδείξαμε. Αυτό όμως  έκανε μεγάλη ζημιά γιατί όσο και ασφαλή να είναι το εμβόλιο που είναι γιατί 4 εκατομμύρια εμβολιάστηκαν μέχρι τώρα και δεν είχαμε περιστατικά σοβαρά, αν ακόμα και ένας πάθει κάτι γιατί να μην μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση από την εταιρεία από το εμβόλιο αυτό, γιατί πρέπει να αποποιηθεί αυτό το δικαίωμα;»

 Όπως διευκρίνισε ο κ. Γιαννάκος : «Δεν κυκλοφορεί (τέτοιο έντυπο) σε κανένα άλλο νοσοκομείο. Θολώνει το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και πολύ σωστά έπραξε το υπουργείο Υγείας. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό δεν μπορεί να έγινε από τους υπαλλήλους, αυτό έγινε με κεντρική καθοδήγηση από τη διοίκηση του νοσοκομείου και πολύ σωστά ο υπουργός ζήτησε την παραίτηση του διοικητή.