Έκκληση για τήρηση των μέτρων και γιορτές σε στενό οικογενειακό κύκλο απηύθυνε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, αφού αναφέρθηκε στα σημερινά κρούσματα, σημειώνοντας πως «δεν είναι στατιστική για εμάς», τόνισε πως «με πόνο ψυχής κάνουμε έκκληση αυτά τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε στενά οικογενειακά με πολλή αγάπη και πολλή προσοχή».

Ανέφερε επίσης ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες τα εμβόλια που εγκρίνονται θα αυξηθούν ενώ τόνισε ότι βασικό θέμα της σημερινής ενημέρωσης είναι η ψυχική υγεία εν μέσω της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο σχέδιο εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας πως ότι το «υπουργείο Υγείας, οι συναρμόδιοι φορείς, οι υγειονομικοί, οι επιστήμονες, άνθρωποι της ψηφιακής τεχνολογίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το σύνολο του κράτους εργάζεται πυρετωδώς για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια».

«Είναι προφανές ότι θα υπάρχουν μικρά λάθη και κάποιες αστοχίες. Θα πρέπει να συντονιστεί το σύνολο της κοινωνίας» είπε επίσης ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, αναφορά με την ψυχική υγεία είπε πως «αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας κατά 62%, φτάνοντας στα 58 εκατ. ευρώ, ή στο 2% όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».
Δείτε live την ενημέρωση