Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
θκυ
Ελλάδα

Αθωώθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τη διαμαρτυρία με τρικάκια έξω στο σπίτι της Σοφίας Νικολάου

Τι είπαν οι συλληφθέντες

Αθωώθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη διαμαρτυρία με τρικάκια έξω από το σπίτι της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφίας Νικολάου για τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Για το τρίτο αδίκημα που τους ασκήθηκε ποινική δίωξη αυτό της εξύβρισης, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης προκειμένου να κληθεί και να καταθέσει η κυρία Νικολάου στο Δικαστήριο και να διευκρινήσει εά ένιωσε τρόμο και απειλή καθώς η κατάθεση της στην αστυνομία είναι αντικρουόμενη με τις δημόσιες τοποθετήσεις της.

Ο 40χρόνος κατηγορούμενος, γιος του πρώην προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, στην απολογία του, παραδέχτηκε ότι πετούσε τρικάκια και είπε ότι η πράξη αυτή ήταν «Αντιπληροφόρηση. Να γίνουμε η φωνή των κρατουμένων.»

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως διαφωνεί με την ύβρη και τη διαπόμπευση προσώπων ως αναρχικός.

«Σκοπός δεν ήταν να προσβάλουμε και να θίξουμε... Δεν αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είχε κάποια ύβρη ή τρομοκρατία. Είναι μια πολιτική κριτική. Η συγκεκριμένη κυρία ο λόγος που την αναφέραμε είναι ότι πριν από 15 μέρες αυτοκτόνησε 35χρονος στο Δομοκό ο οποιος ήταν μέσα για χρέη επειδή δεν άντεξε τος συνθήκες στη φυλακή. Στις φυλακές Λάρισας υπήρξαν 4 νεκροί από covid ενώ αν είχε πάει ο ΕΟΔΥ θα είχαν σωθεί» τόνισε στο Δικαστήριο.

Πρόεδρος: Πως συνδέετε αυτούς τους θανάτους με την κυρία Νικολάου.

Κατηγορούμενος: Η κυβέρνηση είναι συνολικά δολοφονική. Έξω έχεις τη δυνατότητα να πας στο νοσοκομείο. Υπήρξα κρατούμενος και ξέρω. Ο κρατούμενος δεν μπορεί να πάει.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η κίνηση είχε στόχο να καταγγείλει ότι δεν προχωράει η αποσυμφόρηση των φυλακών χαρακτηρίζοντας λογικά τα αιτήματα των κρατουμένων σε κατάσταση πανδημία.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου είπε:

«Από εμένα προσωπικά δεν έχει να φοβάται κάτι η κυρία Νικολαου. Έχει να φοβάται απο το λαό, τους κρατούμενους.»

Για τη στιγμή της σύλληψης είπε ότι «Όταν μπήκαν μπροστά οι αστυνομικοί και μας είπαν να σταματήσουμε, σταματήσαμε. Θα μπορούσαμε να φύγουμε αλλά δεν φύγαμε».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποιος είναι Ιταλός απολογούμενος είπε «Δεν έχω διάθεση να απολογηθώ για κάτι που θα έκανα ξανά πολλές φορές. Γνωρίζω το ρόλο της κας. Νικολαου. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τους θανάτους στις φυλακές λόγω πανδημίας και τις συνθήκες κράτησης ήταν αυτή η διαμαρτυρία... Αυτός ο άνθρωπος που με τις ενέργειες του οδηγεί στο θάνατο εμμέσως άλλους ανθρώπους, είναι δολοφόνος . Δεν έχω πρόθεση εξύβρισης».