Στο νοσοκομείο Παίδων του Ρίου νοσηλεύεται με κοροναϊό ένας 10χρονος από την Ηλεία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει επιπλοκές.

Ο 10χρονος, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς τους, είχε νοσήσει από τον φονικό ιό και μάλιστα το αγόρι είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα.
Όμως, αφότου νόσησε και ξεπέρασε τον φονικό ιό παρουσίασε επιπλοκές.

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις εμφάνισης επιβάρυνσης της υγείας μετά το στάδιο νόσησης και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξετάζεται προσεχτικά από τους γιατρούς ακόμη και το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τη νόσο Καβασάκι.

Ο 10χρονος δεν έχει διασωληνωθεί ωστόσο υποστηρίζεται με οξυγόνο.

«Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, θα έλεγα ίσως είναι και το πρώτο πανελλαδικά που συμβαίνει, που δημιούργησε αυτή την επιπλοκή. Γίνεται το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν», δήλωσε στο OPEΝ, ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 10χρονος, του οποίου η οικογένεια είχε νοσήσει από κορωνοϊό, είχε ήπια συμπτώματα της νόσου. Ωστόσο, όταν φάνηκε να ξεπερνά τον ιό, εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου.