Μεικτές είναι οι τάσεις, τις οποίες καταγράφει σήμερα η διασπορά της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, όπως αυτή προκύπτει μέσα από το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας.

Έτσι, είχε μήνες να καταγράψει τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, το οποίο «έδωσε» για την Κυριακή 904 νέα κρούσματα, με το σύνολο των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα μας να έχει ήδη φτάσει τα 115.471.

Την ίδια στιγμή, όμως, όπως είναι αναμενόμενο στα ύψη παραμένουν οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνωμένων ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19, οι οποίοι έφτασαν την Κυριακή τους 600, αυξημένοι κατά 6 σε σχέση με το Σάββατο, ενώ άλλοι… 101 συνάνθρωποί μας έχασαν την Κυριακή τη μάχη για τη ζωή τους, από επιπλοκές της νόσου COVID – 19 και το σύνολο των θανάτων στη χώρα μας έχει ήδη φτάσει τους 3.003.

Παρήγορος, τέλος, εξακολουθεί να είναι ο συνολικός αριθμός (651) των ασθενών οι οποίοι έχουν εξέλθει των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας.

Σημειώνεται, πάντως, ότι, παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ διενήργησε την Κυριακή μόλις 9.214 διαγνωστικά μοριακά τεστ, εξαιτίας της αργία του Σαββατοκύριακου, ο δείκτης θετικότητας, αν και αυξημένος σε σχέση με το Σάββατο, δεν έφτασε σε διψήφιο νούμερο και περιορίσθηκε στο 9,81%.