Ερωτήματα προς τον Κ. Βαξεβάνη απευθύνει το Υπουργείο Υγείας, με επίσημη ανακοίνωσή του, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση από πλευράς του δημοσιογράφου της δικής του περιπέτειας με τον κορονοϊό.

Στην ίδια ανακοίνωση, παρατίθενται στοιχεία γύρω από την ημερομηνία (!) διεξαγωγής του θετικού για τον κ. Βαξεβάνη τεστ, όπως και για δείγματα άλλων ατόμων που υποβλήθηκαν σε έλεγχο στο ίδιο εργαστήριο: «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο κ. Βαξεβάνης έκανε rapid test σε ιδιωτικό εργαστήριο στις 27 Νοεμβρίου. Η καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Covid έγινε μόλις χθες, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, κοινώς με καθυστέρηση 9 ημερών, με ευθύνη του εργαστηρίου.

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο καταχώρησε στο Εθνικό Μητρώο από τις 27 Νοεμβρίου έως χθες – εντός 24 ωρών, ως οφείλει – άλλα επτά θετικά κρούσματα.

Από την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας συνάγεται το συμπέρασμα ότι το τεστ που αγνοείται επί 15 ημέρες, εισάγεται  - ως δια μαγείας στο σύστημα - την ημέρα της δημοσίευσης. 

Μάλιστα, το Υπ. Υγείας επισημαίνει πως «δημιουργούνται τα εξής πολύ σοβαρά ερωτήματα:

Πρώτον, πώς καταχωρήθηκαν τα υπόλοιπα τεστ πλην αυτό του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος καταγγέλλει και ξιφουλκεί για λάθη και παραλείψεις στην ιχνηλάτηση;

Δεύτερον, γιατί σπεύδει να το καταχωρήσει στις 6 το απόγευμα χθες, ταυτόχρονα με τις δημόσιες καταγγελίες του δημοσιογράφου;

Και τρίτον και πιο σημαντικό: ο κ. Βαξεβάνης, γνωρίζοντας ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, τήρησε τα προβλεπόμενα από την καραντίνα και φρόντισε να μην εκτεθούν στον κίνδυνο άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του;».