Περισσεύει η ευαισθησία της επώνυμης… διανόησης, κατά βάση ΣΥΡΙΖΑϊκής που καλεί τους πολίτες στις 6 Δεκεμβρίου, να αποτίσουν φόρο τιμής στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Στο σχετικό κείμενο δεν αναφέρουν ωστόσο την ώρα συνάντησης, καθώς στις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ανάλογη συγκέντρωση, στο ίδιο μέρος, ακτιβιστών, αντιεξουσιαστών και γενικώς αντί… Υπάρχουν όμως κι αλλά, όπως το ότι στην ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν κεκαλυμμένα: «Το Εφετείο Λαμίας με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθώωσε τον ένα κατηγορούμενο και αποφυλάκισε τον δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στη φιλόξενη αγκαλιά της εκκλησίας…».

Τι δεν λένε

Αποσιωπούν ότι ο Κορκονέας βρέθηκε εκτός φυλακής, τον Ιούλιο του 2019, επειδή το Εφετείο Λαμίας αναγκάστηκε να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα που είχε κάνει παραμονές των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ! Σύμφωνα με εκείνη τη διάταξη, η οποία φυσικά αποκαταστάθηκε αμέσως από τη ΝΔ, η ανώτατη ποινή που μπορούσε να επιβληθεί στους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονίες ήταν τα 15 χρόνια κάθειρξης αντί των 20 που ίσχυαν με το προηγούμενο πλαίσιο, εφόσον είχαν πάρει ελαφρυντικό.

Κι ο Κορκονέας δεν μπορούσε να μην πάρει, αφού πριν σκοτώσει τον άτυχο έφηβο, είχε σύννομο βίο διαφορετικά δεν θα υπηρετούσε στην Αστυνομία ούτε θα έφερε όπλο. Τα ισόβια στα οποία αρχικώς είχε καταδικαστεί από το Εφετείο της Άμφισσας (2011) έσπασαν. Κι όχι μόνον γι΄αυτόν αλλά για πολλούς, όπως και για έναν παιδοκτόνο πρώην συνάδελφο του που είχε σκοτώσει το κοριτσάκι του.

Όσον δε για το καθαρά επιχειρησιακό μέρος, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας περιπολούν ήδη στα Εξάρχεια και στο κέντρο, ενώ υπό επιτήρηση βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές (Πολυτεχνείο, Νομική, Παιδαγωγικό, ΑΣΟΕΕ) της περιοχής. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει από τα μέσα Νοεμβρίου απαγορεύσει και τις συγκεντρώσεις της 6ης Δεκεμβρίου, λόγω των αυστηρών υγειονομικών περιορισμών.