«Ο δείκτης θετικότητας του κοροναϊού πρέπει να πέσει περαιτέρω», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά», με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο πνευμονολόγος του Ευαγγελισμού Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Ο κ. Μπουλμπασάκος σημείωσε πως «δεν υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα από το lockdown, ενώ τόνισε πως προβληματίζει η εικόνα της Θεσσαλονίκης όπου η αποκλιμάκωση είναι αργή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Μπουλμπασάκου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφερόμενος στα τεστ, ο κ. Μπουλμπασάκος σημείωσε: «Η κατάσταση ήταν καλύτερη από ότι την προηγούμενη μέρα παρότι γίνανε λιγότερα τεστ. Ο δείκτης θετικότητας ήταν μειωμένος, ήταν κοντά στο 10% ενώ την προηγούμενη μέρα ήταν στο 14%. Εμείς θέλουμε να πάμε πιο κάτω το δείκτη θετικότητας».

«Φαίνεται ότι αργεί δηλαδή δεν βλέπουνε να αποδίδει άμεσα αυτό το lockdown όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά αλλά φαίνεται ότι υπάρχει σαφώς μια καλύτερη εικόνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Μας προβληματίζει η εικόνα της Θεσσαλονίκης στην οποία πολύ αργά μειώνονται τα κρούσματα και οι εισαγωγές. Στην Αττική είμαστε σε μια οριακή στιγμή με την έννοια ότι μπορεί να αντέξουμε και αντέχουμε ακόμα αρκεί να μην έχουμε γεγονότα που θα μας διαταράξουν αυτή την ευαίσθητη ισορροπία που έχουμε. Όλα αυτά από πίσω έχουν πολλή δουλειά των υγειονομικών για να μπορεί να κρατιέται το σύστημα σε αυτή την ισορροπία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την αποκλιμάκωση των απαγορευτικών μέτρων, ο πνευμονολόγος επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε από τις 7 του μήνα, θα μιλήσουμε βασικά από τις 14 του μήνα ίσως για ορισμένες δραστηριότητες θα πρέπει να είναι πολύ σταδιακή και θα πρέπει να είναι διαφοροποιημένη, πιστεύω, ανά περιοχές και θα πρέπει να επιλέξουμε και ποιες δραστηριότητες, οι οποίες είναι οι λιγότερο προβληματικές να ανοίξουμε».

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μεγάλο ζήτημα και οι κοινωνικές και οι ψυχολογικές και οι οικονομικές επιπτώσεις του lockdown είναι μεγάλες αλλά φυσικά προέχει και όλοι έχουμε κάνει μια ‘’σύμβαση’’ ότι θα διαφυλάξουμε την ανθρώπινη ζωή. Στα πλαίσια αυτά θα έλεγα για ένα σταδιακό άνοιγμα και ένα διαφοροποιημένο άνοιγμα υπάρχουν περιοχές στη χώρα. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να πάμε σε μια γενικευμένη άρση των μέτρων, δηλαδή πρέπει να κάνουμε μια έξυπνη απεμπλοκή και να ανοίξουμε σιγά-σιγά την οικονομία πάντοτε με γνώμονα το τι θα προκύψει από τα στοιχεία», δήλωσε επιπρόσθετα.