Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής, Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ σε μπλόκο της Αστυνομίας στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου σε μπλόκο της ΕΛΑΣ για τα μέτρα τήρησης του κοροναϊού φέρεται να σταμάτησαν τον τραγουδιστή και βρέθηκαν στην κατοχή του μικροποσότητα ναρκωτικών (2 γραμμάρια κοκαΐνης) και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, για το οποίο ο τραγουδιστής δεν είχε άδεια (είχε άδεια οπλοφορίας στο παρελθόν, αλλά είχε λήξει) και ένα τέιζερ.

Ο έλεγχος ήταν τελείως τυπικός κι έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε τις απαραίτητες βεβαιώσεις ή είχε στείλει το SMS για να μπορεί να κυκλοφορεί.

Ο τραγουδιστής τους έδειξε το SMS που είχε στείλει και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν εχει κάτι παράνομο που θα έπρεπε να γνωρίζουν αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Αυτός τους απάντησε ότι δεν έχει, ωστόσο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο του αυτοκινήτου του. Έτσι, βρήκαν ότι έφερε μαζί του ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, για το οποίο δεν διέθετε άδεια.

Ο κ. Σφακιανάκης σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται πάντως να ήταν συνεργάσιμος, ευγενικός και ήπιος με τους αστυνομικούς, στους οποίους μάλιστα ανέφερε σχετικά με την παράνομη οπλοκατοχή πως «φοβόμουν για τη ζωή μου». Όσο για τη μικροποσότητα των ναρκωτικών μόλις εντοπίστηκε από τους άνδρες που έκαναν τον έλεγχο ο γνωστός τραγουδιστής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι αυτό που ξέρετε».

Αμέσως ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης, ωστόσο δεν έμεινε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω πληρότητας του συγκεκριμένου Αστυνομικό Τμήμα και μεταφέρθηκε σε άλλο.

Κούγιας: Έχει νόμιμη άδεια για το όπλο - Δεν είναι χρήστης ναρκωτικών

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Νότη Σφακιανάκη, μίλησε για την περιπέτεια του τραγουδιστή το βράδυ της Κυριακής (29/11) όταν σε σε μπλόκο της Αστυνομίας στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου για τα μέτρα τήρησης του κορονοϊού βρέθηκε στην κατοχή του ένα όπλο και μικρή ποσότητα ναρκωτικών.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας στον ΑΝΤ1 ο Νότης Σφακιανάκης είχε επί χρόνια νόμιμη άδεια για το όπλο. «Λόγω κορονοϊού δεν μπόρεσε να την ανανεώσει» τόνισε.

Όσο για τα ναρκωτικά δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν είναι χρήστης. «Αρνήθηκε ότι είναι δική του. Το αντίθετο μάλιστα» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την κοκαΐνη. Σημείωσε πάντως ότι η κατηγορία που τον βαρύνει είναι για «κατοχή προς ιδία χρήση».

«Ο Νότης Σφακιανάκης έχει δώσει εξηγήσεις και θα τις δώσουμε και στο δικαστήριο. Θα έχουμε ένα αίσιο τέλος στην υπόθεση αυτή» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.