ρεθυμνο
Ελλάδα

Koροναϊός - Ρέθυμνο: Οχτώ ασθενείς της ορθοπεδικής βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό

Οκτώ ασθενείς βρέθηκαν την Παρασκευή θετικοί στον κοροναϊό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού site neakriti.gr, οι ασθενείς νοσηλεύονταν στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου όπου βρίσκεται η Ορθοπεδική και η Χειρουργική Κλινική. Από τους οκτώ ασθενείς, για τους 2 αποφασίστηκε πως πρέπει να εισαχθούν στην Κλινική Covid, ο ένας νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, ενώ οι υπόλοιποι 5 που αντιμετωπίζουν ήπια συμπτώματα, βρίσκονται πλέον σε καραντίνα στο σπίτι τους. Παράλληλα, αυτή την ώρα, πραγματοποιείται απολύμανση σε όλο τον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου και όσοι ασθενείς νοσηλεύονταν στην Ορθοπεδική - Χειρουργική κλινική του 1ου ορόφου παραμένουν εκεί.


Όσοι καινούργιοι ασθενείς έρχονται στο Νοσοκομείο για την Ορθοπεδική - Χειρουργική κλινική, θα μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφώμενο χώρο στον 2ο όροφο όπου βρίσκεται η Παθολογική. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα νοσηλεύονται 8 άτομα συνολικά στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.


Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα και χτες βρέθηκαν δυο γιατροί θετικοί στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και από την ιχνηλάτηση των επαφών του, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα περίπου 6 άτομα, εκ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.


Ειδικότερα, από τους 6 τρείς είναι γιατροί, 2 ορθοπεδικοί και ένας χειρουργός.