Κανένα «γκρέμισμα» τοίχου για ανάπτυξη κλινών δεν έλαβε χώρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρούπολης, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Διοικητή του νοσοκομείου, Ευάγγελου Ρούφου.

Το ΠΓΝ σημειώνει ότι «πριν έναν μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές.

Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος.

Όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ρεπορτάζ του, νωρίτερα, ο θρακικός ιστότοπος inkomitini.news ανέφερε ότι διοίκηση και γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος οδηγήθηκαν στην απόφαση να γκρεμίσουν τοίχους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών.